Bezienswaardigheden

De meeste toeristen gaan naar Canada om te genieten van de overweldigende natuur. De meest spectaculaire natuur vind je in het westen waar de machtige Rocky Mountains het landschap bepalen. Hier liggen Canada’s bekendste natuurparken zoals Banff, Jasper, Kootenay, Yoho en Waterton Lakes. Liefhebbers van rust, ruimte, eindeloze bossen, meren en bergen komen hier aan hun trekken.

De noordelijke Canadese provincies, Northwest Territories en Nunavut, worden nog door weinig toeristen bezocht. De toeristische voorzieningen zijn hier bijzonder schaars, maar voor avonturiers is dit de ideale vakantiebestemming. In de eindeloze en zeer gevarieerde wildernis kom je niemand tegen, in de zomer schijnt de zon de hele dag en de kans is groot dat je er beren, bizons en elanden tegenkomt.

Aan de andere kant van Canada loopt door Cape Breton Highlands National Park in Nova Scotia één van de mooiste wegen van heel Noord-Amerika, de Cabot Trail. Deze weg voert je door spectaculaire berg- en oceaanlandschappen waar steile klippen en diepe kloven zich een weg banen door de dichte bossen pal langs de kust.

Maar in Canada is het niet alleen de natuur die de klok slaat. Steden als Vancouver, Montreal, Quebec en Ottawa zijn ook zeker de moeite waar. Vancouver is met zijn vele parken en schitterende ligging een zeer aangename stad om te wonen en te bezoeken. De charme van Montreal en Quebec ligt in hun Franse sfeer en hoofdstad Ottowa is rijk aan statige historische gebouwen.

Op de grens tussen Amerika en Canada ligt één van de grootste toeristische trekpleisters, de Niagara Falls. Het zicht op deze spectaculaire watervallen is vooral vanaf de Canadese kant schitterend. Het enige nadeel: in tegenstelling tot de rest van Canada is het hier enorm druk en toeristisch.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content