Bezienswaardigheden

Nationale parken

Gros Morne National Park op Newfoundland
Een park met prachtige fjorden, zandstranden en historische vissersdorpjes. Ook leeft er veel wild zoals elanden, kariboes en in de zee walvissen en zeehonden.

Terra Nova National Park op Newfoundland
Een park langs de Bonavista Bay met een grillige, rotsachtige kustlijn en verder landinwaarts mooie meertjes, baaien en heuvels.

Andere bezienswaardigheden

St. John’s op Newfoundland
De oudste stad in Noord-Amerika. Het is een kleine, maar toch bruisende en tegelijk warme stad die in etages boven de zee uitrijst. Overal in het stadje liggen trappen en smalle, kronkelige straatjes met aan weerszijden kleurige, houten huisjes.

L’Anse-Amour Burial Mound op Labrador
Een stenen begraafplaats van zeker 7500 jaren oud (ouder dan de piramides in Egypte) en de oudste begraafplaats in Noord-Amerika. Rond 1000 na Christus bouwden de Vikingen hier een nederzetting en bij opgravingen in 1960 kwamen de graven naar boven.

Avalon Wilderness Reserve
Een 1,070 km² groot gebied met bossen, riviertjes, kreken, moerassen en droge stukken met kreupelhout. Je kan hier wandelen, kanoën en vissen en met een beetje geluk kom je de zogenaamde Avalon woodland caribou herd, de meest zuidelijk levende kudde kariboes, tegen. Verder leven er elanden, patrijzen, zalmen en allerlei andere vissen. Er zijn geen voorzieningen of bewegwijzering in het park. Je vindt hier nog de echte wildernis.

IJsbergen
Bij Twillinggate en Notre Dame Day drijven voor de kust in de zee grillig gevormde ijsbergen.

Historische parken
Er liggen zeven historische parken in deze provincie waaronder Signal Hill in de haven van St. John’s, Castle Hill in Placentia waar de Franse aanwezigheid in Newfoundland wordt herdacht, Cape Spear waar de allereerste zonnestralen Amerika raken en waar de oudste vuurtoren in Canada staat, L’Anse aux Meadows waar de eerste vikingkolonie in Amerika gesticht werd. Dit laatste park staat op de lijst met Werelderfgoederen van Usesco.

Oude vissersdorpjes
Langs de kust van Labrador liggen gezellige vissersdoprjes zoals Nain, Hopedale en Makkovik.

Wintersportgebieden


Marble Mountain
Over Marble Mountain in Newfoundland wordt vaak gezegd dat het het beste wintersportgebied ten oosten van de Rocky Mountains is. Bovendien ligt beneden aan de piste de ’the most beautiful lodge in the world’.

Baie Verte
Bij dit aan het einde van de 16e eeuw gestichte stadje in Newfoundland kan je skiën op Copper Mountain. Dit skigebied bestaat sinds 1994 en biedt acht parcoursen voor beginners en gevorderden.

White Hills in Clarenville
In de White Hills in Newfoundland kan je de bergen naar beneden skiën, maar is er ook ruim veertig kilometer aan langlaufbanen.

Mont Shana bij Happy Valley-Goose Bay
Het hoogteverschil bij Mont Shana in Labrador is niet hoog, maar toch zijn de meeste skiroutes voor gevorderde skiërs.

Smokey Mountain bij Labrador City-Wabush
In 1959 begon men hier met skiën door zichzelf omhoog te trekken met een touw. Ondertussen liggen er vier skiliften en 18 skiroutes met een maximaal hoogteverschil van 300 meter. Er is een sneeuwmachine zodat je in de winter altijd kan skiën, zelfs ’s nachts want dan wordt het parcours verlicht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content