Bezienswaardigheden

Nationale parken

Wood Buffalo National Park
Met 45.000 km² is dit het grootste nationale park van Canada en één van de grootste ter wereld. Het werd in een nationaal park om de laatste bizons in Canada te beschermen. Je vindt hier de grootste kudde in Amerika. Tegenwoordig beschermt het ook de arctische prairies. Enkel dit park kan je bereiken met de wagen. In de andere parken kom je alleen met het vliegtuig.

Nahanni National Park Reserve
Dit is niet enkel een nationaal park, maar ook een werelderfgoed van Unesco. Nahanni National Park beschermt en deel van de Mackenzie Mountains. Het pronkstuk van het park is de South Nahanni River die vier diepe kloven met op sommige plaatsen een diepte van 1500 meter in het landschap gespleten heeft. Bij Virginia Falls duikt de rivier met veel lawaai de diepte in. Verder vind je er warme bronnen, karstformaties, toendra, bergen, dichte bossen en heel veel wild.

Aulavik National Park
Dit park beschermt ruim 12.000 km² arctische laaglanden op de noordelijke punt van Banks Island. Het landschap is er zeer gevarieerd – van vruchtbare rivierdalen tot poolwoestijnen, glooiende heuvels en kale zeekusten – en één van de meest noordelijk gelegen rivieren die bevaarbaar zijn, de Thomsen River.

Tuktut Nogait National Park
Dit park ligt 830 kilometer ten noorden van Yellowknife en beschermt een typische toendralandschap bij de Melville Hills. IJs, rivieren, wind en water hebben hier een grillig gebied gevormd met diepe kloven en vreemde rotsformaties.

Andere bezienswaardigheden


Aurora Borealis
Van december tot april kan je dit prachtige lichtspel bewonderen. Vijftig kilometer ten oosten van Yellowknife is een speciaal platform gebouwd van waaruit je een prima zicht hebt op het noorderlicht.

Yellowknife
Een klein vriendelijk stadje dat nog de sfeer van de goudzoekerstijd ademt. De 18.000 inwoners komen uit alle hoeken van de wereld en spreken 25 talen.

Banks Island Bird Sanctuaries
Een gebied van 20.000 km² waar sneeuwdwergganzen leven. Bijna 95 procent van alle sneeuwdwergganzen leven hier in de zomer.

Bylot Island Bird Sanctuary
Ook dit is een beschermd vogelgebied, er leven meer dan vijftig verschillende soorten.

Prince Leopold Island Bird Sanctuary
Op dit eiland leven meer dan 350.000 trekvogels en daarom is het door Unesco erkend als een ‘wetland of international importance’. Het eiland wordt omringd door klippen van zand- en lijmsteen die hoog boven de zee uitsteken.

Thelon Game Sanctuary
Dit is het grootste en meest afgelegen beschermde gebied voor dieren in Amerika. Hier vind je nog één van de weinige oorspronkelijke ecosystemen in de wereld. Een bezoek aan dit gebied lijkt op een reis terug naar de tijden dat beren, wolven en bizons de dienst uitmaakten.

Historische plaatsen als Old Fort Providence bij Yellowknife, Old Fort Reliance, Fort Simpson Heritage Park en Kittigazuit.

Dempster Highway
De enige weg die ten noorden van de poolcirkel komt. De weg loopt van Dawson City in Yukon naar Inuvik in North West Territories en is 777 kilometer lang.

Wintersportgebieden

Met de lange winters en gegarandeerde sneeuw kan je hier heel wat winterplezier beleven. Je kan langlaufen, tochten maken op sneeuwschoenen of sneeuwscooters, hondensledetochten maken en het noorderlicht bekijken. Je kan het beste aan het einde van de winter of het begin van de lente gaan. Hartje winter is het hier bijna te koud om buiten te komen.

Foto: Northwest Territories Tourism

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content