Algemene informatie


Ligging
De prachtige Canadese Rocky Mountains liggen voor een groot deel in British Columbia. Deze provincie behoort samen met Alberta dan ook tot de meest bezochte gebieden van Canada.

Hoofdstad
Victoria op Vancouver Island

Grootste steden
Vancouver, Victoria en Kelowna

Belangrijkste industrieën
Elektriciteit, gas, olie, mijnbouw, landbouw, bosbouw, visserij en toerisme (vooral ecotoerisme doet het goed).

Ligging
British Columbia ligt in het westen van Canada aan de Grote Oceaan. In het noorden grenst de provincie aan Alaska, Northwest Territories en Yukon, in het oosten aan Alberta en in het zuiden aan Washington, Montana en Idaho.

Toetreding tot de Confederatie
20 juli 1871

Taal
De eerste taal is Engels. Frans is de tweede taal, maar wordt minder gesproken dan bijvoorbeeld Chinees. British Columbia heeft dan ook de grootste Chinese gemeenschap in Canada.

Klimaat
Het klimaat in deze enorme provincie is zeer gevarieerd. Er zijn grote verschillen in hoogten en uiteraard heeft ook de Grote Oceaan veel invloed op het klimaat. Heel globaal kan je zeggen dat het in het binnenland ’s zomers warmer is dan aan de kust. Temperaturen liggen dan rond de 30°C. Richting kust daalt de temperatuur tot gemiddeld 23 tot 28°C.

De winters aan de kust zijn nogal mild en behoorlijk nat, maar verder naar het binnenland en noorden kan het flink afkoelen en sneeuwen. Vergeleken met de andere Canadese provincies vallen de winters in British Columbia mee, maar koud wordt het er in ieder geval wel. Als wintersportgebied is de provincie dan ook zeer populair.

Oppervlakte
947.796 km². British Columbia is een zeer grote provincie, maar toch maar de derde grootste provincie in het land. Het is bijvoorbeeld groter dan Frankrijk en Duitsland samen. Slechts dertig landen in de wereld bezitten een grotere oppervlakte dan deze provincie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content