After 8

Toronto komt pas echt tot leven wanneer het donker is: bars, clubs, concerten, films, lezingen en theater. De bars in heel Ontario en dus ook in Toronto zijn geopend van 11 uur in de ochtend tot 2 uur ’s nachts, maar in veel clubs kan je tot in de vroege uurtjes terecht. Officieel wordt er na 2 uur geen drank meer geschonken. De drukste uitgaansavonden zijn donderdag, vrijdag en zaterdag, maar dat wil geenszins zeggen dat er op de andere avonden niets te beleven valt.

De hipste nachtclubs vind je rond de Skydome. Vooral in het weekend staan de mensen in lange rijen op straat om naar binnen te kunnen. In Little Italy vind je bars met een Italiaanse tintje en in Greektown kan je – zeker tijdens de koude winters – terecht voor een warme, mediterrane sfeer.

Toronto is ook een echte theaterstad. Enkel in New York en Londen bezoeken nog meer mensen theatervoorstellingen. De keuze is dan ook enorm: broadway musicals, Canadees toneel en alles wat daar tussenin zit. In de lokale kranten zie je trouwens precies welke voorstellingen waar plaatsvinden.

Naast muziek, film en sportwedstrijden is tenslotte ook cabaret ook zeer populair in Toronto. De komieken worden hier Yuk Yuks genoemd en vaak kan je ze aan het werk zien terwijl je zelf van een lekker diner geniet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content