Accommodatie

Binnen het park ligt maar één kampeerplaats, bij Kathleen Lake, 24 kilometer ten zuiden van Haines Junction. De camping is geopend van half mei tot half september en bevat 39 plaatsen, twee plaatsen voor groepen met maximaal zes tenten en twee plaatsen voor mensen die moeilijk ter been zijn. Er is een keuken, water, brandhout, picknickplaatsen en een bootsteiger.

Een andere camping in de omgeving van het park vind je aan de oever van Pine Lake – Pine Lake Campground. De kampeerplaats beschikt over een groot zandstrand en je kan er prima zwemmen, vissen en boottochtjes maken. Pine Lake is geopend van eind mei tot begin september.

Enkele andere kampeerplaatsen:
Dezadeash Lake Campground, 50 kilometer ten zuiden van Haines Junction
Million Dollar Falls Campground, 85 kilometer ten zuiden van Haines Junction
Congdon Creek Campground, 85 kilometer ten noorden van Haines Junction aan de Alaska Highway

Verder vind je in Haines Junction en omgeving verschillende hotels, motels, bed&breakfast, lodges en cabins. Een uitstekend onderkomen is de Dalton Trail Lodge aan de oever van Dezadeash Lake, vlakbij de ingang van het park. Het hotel serveert Zwitsers eten en beschikt over een bibliotheek, een tennisbaan, een spelletjeskamer en een groot zonneterras.

Wanneer je de wildernis in trekt kan je ook onderweg in de natuur overnachten. Je moet je dan wel registreren bij één van de twee Visitor Centers.

Foto: YG Photo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content