Accommodatie

Accommodatie
Banff beschikt over 13 kampeerplaatsen. Voor de meeste geldt het ‘first come, first served’ principe, dat wil zeggen dat er geen plaatsen gereserveerd kunnen worden. Zorg er daarom voor dat je op tijd arriveert. Rond 11 uur in de ochtend is een goede tijd omdat dan de kampeerders van de vorige nacht moeten vertrekken.

De meeste campings zijn geopend van mei of juni tot en met september. Tunnel Mountain Campground (Tunnel Mountain Village II), Lake Louise Campground en Mosquito Creek Campground zijn het gehele jaar door geopend. Voor de meeste kampeerplaatsen geldt dat je er maximaal 14 dagen aaneengesloten mag blijven staan.

Hotels, motels, inns en B&B’s moet je wel van tevoren reserveren, zeker in de maanden juni tot en met september en tijdens het wintersportseizoen. Het overnachten in Banff is in het algemeen behoorlijk prijzig, met als toppunt het Banff Springs Hotel. Andere hotels zijn natuurlijk minder duur, maar toch zeker niet goedkoop.

Wanneer je niet zoveel geld kwijt wil aan het overnachten zijn jeugdherbergen, B&B’s en pensions een goed alternatief. Een andere mogelijkheid is een kamer zoeken net buiten het park, bijvoorbeeld in Canmore of Golden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content