Rio de Janeiro

Rio de Janeiro spreekt op meer dan één vlak tot de verbeelding. Zo werd een New Yorkse discotheek genoemd naar haar beroemde strand ‘Copacabana’.

In de disco maakten heel wat beroemdheden hun debuut. Daardoor werd de uitgaansplek in 1978 het onderwerp van het lied over de ‘showgirl Lola’ van Barry Manilow. Intussen weerklinkt dat melodietje, ‘At the Copa, Copacabana/The hottest spot north of Havana/At the Copa, Copacabana/Music and passion were always the fashion/At the Copa…they fell in love’, in discotheken over de hele wereld. Waardoor ook het strand nog beroemder werd.

Daarnaast vormen zowel het beeld van Christus de Verlosser als de Suikerbroodberg echte eyecatchers. Deze twee monumenten bepalen de Braziliaanse skyline. Als je ze beklimt, krijg je in ruil een prachtig panorama over de stad.

Typisch Braziliaans aan Rio zijn het eten en het carnaval. In de stad kan je naar hartenlust smullen van Braziliaanse drankjes en hapjes. Al zijn ook de Franse, Italiaanse, Chinese en vooral Japanse keuken goed vertegenwoordigd.

In de carnavalsperiode tenslotte wordt de stad omgetoverd in een uitbundig festijn. Veel ‘showgirls’ dansen er dan, zoals Lola uit het discoliedje, met ‘yellow feathers’ in hun haar en ‘a dress cut down to there’ met Braziliaanse schwung door de straten. Elk jaar wonen duizenden mensen het kleurrijke sambafeest bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content