Onderweg in de stad

Luchthavens

Rio de Janeiro beschikt over vijf luchthavens. Internationale vluchten komen toe op de luchthaven Antonio Carlos Jobim, naar de wereldberoemde componist. In de volksmond wordt ze meestal Galeao genoemd. Ze ligt op twintig kilometer van het stadscentrum.

De tweede luchthaven, Santos Dumont, ligt op slechts twee kilometer van het centrum bij de baai van Guanabara. Voor binnenlandse vluchten kan je hier terecht. Bussen pendelen langs de stranden naar de stad. Deze luchthaven dankt haar naam aan de Braziliaanse luchtvaartpionier.

De derde luchthaven doet vooral dienst voor particuliere vluchten, de laatste twee voor militaire interventies.

Metro

Rio de Janeiro beschikt over twee metrolijnen. Tijdens het jaar rijdt de metro tot middernacht, tijdens de carnavalsperiode rijdt hij wel 24 uur op 24. Door de airconditioning is het er lekker fris. Nadeel is dat je via de metro niet alle delen van de stad kan bereiken, maar de metro sluit wel goed aan op de treinen en bussen.

Bussen

Langeafstandsbussen vanuit andere steden en zelfs landen komen toe in het busstation Rodoviária Novo Rio in de noordelijke buurt São Cristovão. Daar is er aansluiting voorzien naar de andere delen van de stad.

De bussen in Rio zelf rijden heel frequent, zowel dag als nacht, en zijn erg goedkoop.

Taxi’s

Zoals in elke stad rijden er in Rio ook massa’s taxi’s. De gele exemplaren zijn de goedkoopste. Maar ook de andere zijn niet extreem duur. Bovendien vormt de taxi een erg veilige en snelle manier om door Rio te reizen.

Zelf rijden

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om zelf te rijden. Om een auto te mogen huren moet je 21 zijn en over een geldig rijbewijs beschikken, maar parkeren is in de stad niet duur.

Ben je voor de sportievere aanpak, dan kan je ook een fiets huren. Rio heeft heel wat mooie fietspaden. Vooral in het Nationaal Park Tijuca is de fiets een aanrader.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content