De mooiste stranden

Brazilië heeft een kustlijn van zo’n 8000 kilometer. Keuze aan stranden te over dus. De stranden rond Rio de Janeiro zijn in de hele wereld bekend, sterker nog Copacabana is waarschijnlijk hét bekendste strand ter wereld. Door de jaren heen hebben miljoenen mensen hier in de zon gelegen, aan beachvolleybal gedaan, gedanst en gefeest. Toch is het zand nog altijd wit en schoon.

Ipanema is dat andere befaamde strand in Rio en iets rustiger dan Copacabana. Hier komen vooral families met kinderen, maar het is ook de plaats waar Braziliaanse schonen in mini bikini’s paraderen.

170 kilometer ten noorden van Rio de Janeiro ligt Buzios, vroeger een rustig vissersdorpje, maar sinds Brigitte Bardot er een bezoekje bracht een populaire badplaats. Het stadje bezit 23 prachtige stranden die omringd worden door tropisch regenwoud. Lelijke hoogbouw vind je hier niet omdat gebouwen niet hoger dan twee verdiepingen mogen zijn.

Tussen Rio en Sao Paulo ligt aan de zogenaamde Costa Verde (groene kust) Angra dos Reis. Hier loopt het tropische regenwoud door tot aan de zee onderbroken door prachtige brede baaien, gouden stranden en gezellige vissersdorpjes.

Ten zuiden van Sao Paulo ligt bij het stadje Santos een heel bijzonder strand: een ruim vijf kilometer lange strandtuin, volgens het Guinness Book of World Records de grootste strandtuin ter wereld.

In de buurt van Salvador de Bahia vind je onbedorven stranden en een natuurreservaat voor schildpadden in het bijzonder levendige stadje Praia do Forte. Hier komen vooral Brazilianen om van een strandvakantie genieten, maar dat maakt de sfeer juist extra leuk. In het binnenland vind je trouwens prachtige wouden en kronkelige riviertjes en voor de kust schitterende koralen.

Bij Porto Seguro kwamen de eerste Portugezen aan land en ze besloten te blijven. Daarmee bepaalden ze de verdere toekomst van Brazilië. Tegenwoordig is de kust met zijn honderd stranden nog net zo mooi als toen. Nu zijn het vooral jongeren die naar deze plaats trekken omdat je hier 24 uur per dag feest kan vieren. Je kan er exotische danslessen volgen en een keur aan watersporten beoefenen.

Rustige en maagdelijke stranden vind je dan weer op de archipel Fernando de Noronha bestaande uit 21 eilanden waarvan er slechts één bewoond is. Om de natuur te beschermen moet je als toerist een vergunning aanvragen om deze eilanden te mogen bezoeken. Je mag er maximaal zeven dagen blijven. Maak gebruik van de gelegenheid om te duiken of snorkelen en samen met dolfijnen en andere tropische vissen de prachtige wereld onder water te ontdekken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content