Bezienswaardigheden

La Paz ligt op 3632 meter hoogte en is daarmee de hoogste hoofdstad ter wereld. Toch ligt de stad nog in de schaduw van de nog hogere Mount Illimani. Bovendien bezit de stad een indrukwekkende hoeveelheid mooie gebouwen. In de eerste plaats het presidentiële paleis, ook wel bekend als het Palacio Quemado (het verbrande paleis) omdat het paleis verschillende keren volledig afbrandde.

Naast het paleis ligt de mooi ontworpen kathedraal La Paz uit 1835. Ook de kerken San Francisco en Santo Domingo hebben een mooi interieur. In het Casa de Pedro Domingo Murillo, het vroegere woonhuis van de geëxecuteerde strijder voor onafhankelijkheid, kan je meubelen, textiel en kunst uit de vervolgen koloniale tijd bezichtigen.

Vlakbij La Paz kom je door een bizar landschap dat Moon Valley wordt genoemd. Erosie zorgde hier voor grillige pieken en diepe kloven. Je kan ook makkelijk naar het Titicacameer midden in de Andes. Dit schitterende meer op 3800 meter is het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld en vormt de grens tussen Bolivia en Peru.

In het meer liggen ongeveer 40 drijvende rieteilanden waar de Uros indianen wonen. Sommige van die eilanden, waar alles van riet is gemaakt is, kan je bezoeken.

Aan het Titicacameer ligt het dorpje Copacabana waar de 17e-eeuwse kathedraal gewijd aan de Maagd van Copacabana de blikvanger is. In tegenstelling tot zijn Braziliaanse naamgenoot is het Boliviaanse Copacabana een rustig dorpje van waaruit je boottochten op het meer kan maken. Één maal per jaar, in februari, komen honderden pelgrims naar de festiviteiten ter ere van de Maagd van Copacabana.

Wat je zeker niet over moet slaan is het mysterieuze Tiwanaku (vroeger Tiahuanaco) op 10 kilometer van het Titicacameer. Deze stad vormde het centrum van een machtige beschaving die ouder is dan de Inca’s. Deze vroege Bolivianen bouwden tempels, beelden met mysterieuze gezichten, poorten en een zonnetoren beschilderd met reliëfs.

Ruïnes van de Inca’s vind je op het Isla del Sol in het Titicacameer. De Inca’s geloofden dat de twee stichters van het Incarijk Manco Capac and Mama 0cllo bij dit heuvelachtige eiland uit de diepten van het meer oprezen

Aan de voet van de Andes, in het centrum van Bolivia ligt de aangename stad Cochabamba, de derde grootste stad in het land. De stad staat bekend als de ‘Stad van de eeuwige lente’ en de ‘Tuinstad’ omdat Cochabamba rijk is aan parken en kleurrijke markten. De stad staat verder bekend om zijn rijke traditie van folklore en culturele activiteiten.

Andere mooie steden zijn Potosi en Sucre. Potosi was ooit de belangrijkste stad van heel Zuid-Amerika en is beroemd om zijn zilvermijnen. Sucre heeft een heel goed bewaard koloniaal centrum met mooie witte gebouwen.

In de buurt van Potosi vind je het grootste zoutmeer ter wereld, Salar de Uyuni. Het lijkt hier wel alsof je in een gigantische spiegel kijkt. Door de duizenden scheuren in de bodem van het meer schittert de bodem alsof deze bestaat uit kristallen.

Bezoek hier ook de Laguna Verde, een groen zoutmeer, en Laguna Colorada dat rood gekleurd is door het ijzer in de bodem. De knalroze flamingo’s die hier rondlopen zorgen voor een uniek schouwspel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content