Bezienswaardigheden

De hoofdstad is de enige échte stad op Barbados en een bezoekje aan deze bruisende stad mag niet ontbreken op je programma, zeker niet als je van winkelen houdt. Leuke kleinere stadjes zijn het vissersdorpje Oistins waar de lokale bevolking op vrijdagavond in een feestelijke sfeer hun kunstwerken en lokale vis verkoopt en de authentieke Caribische dorpjes Holetown en Hastings.

De mooiste stranden liggen aan de westkust van het eiland, de zogenaamde Platinum Coast. Dit is ook meteen het duurste deel van Barbados met luxe resorts en hotels. De meer betaalbare hotels liggen aan de bijna even adembenemende zuidkust. Aan de kant van de Atlantische Zee in het noorden en oosten kan je in verband met de woeste golven niet overal zwemmen, maar de steile kliffen zorgen voor een indrukwekkend spektakel.

Ook spectaculair is de schuimige branding bij Soup Bowl in de buurt van Batsheba waar in het weekend veel ervaren surfers hun kunsten vertonen.

Het is jammer om je bezoek aan Barbados te beperken tot de kust. In het Flower Forest in het binnenland groeien prachtige tropische bloemen en planten. Heel anders is het Scotland District in het noordoosten. Hier geen tropische begroeiing, maar golvende groene heuvels met hier en daar een Engels aandoend kerkje.

Mis tenslotte Harrison’s Cave niet. Dit is het grootste grottenstelsel van de Caraïben. Een treintje voert je langs indrukwekkende stalachtieten, stalagmieten, ondergrondse watervallen en meren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content