Praktische informatie

Tijdzone
-6 uur in de winter, -5 uur in de zomer

Geld
Arubaanse gulden

Beste reistijd
Aruba is het hele jaar door een prima vakantiebestemming. Het toeristische hoogseizoen loopt van december tot en met maart en dat merk je aan de prijzen. De zomermaanden zijn juist de goedkoopste maanden op Aruba.

Culturele gedragsregels
Wanneer de service niet inbegrepen is in de prijs, is een fooi vanzelfsprekend. In andere gevallen geef je een fooi wanneer de service goed was.

Afstand
De afstand tussen Brussel en Oranjestad is 7.764 kilometer. Je vliegt er 9,5 uur over.

Verkeer
Wanneer je iets van het eiland wil zien is een auto huren verreweg de beste optie. Het noordelijke deel van het eiland kan je zelfs enkel met de auto bereiken. Om een auto te huren moet je, afhankelijk van het autoverhuurbedrijf, minimaal tussen de 21 en 25 jaar oud zijn.

Rijden is Aruba is niet moeilijk. Het verkeer rijdt aan de rechterkant van de weg, de Arubanen rijden in het algemeen voorzichtig en de wegen zijn goed. Het enige probleem is dat de bewegwijzering niet al te duidelijk is. Binnen de bebouwde kom geldt een maximumsnelheid van 40 km/u en buiten de bebouwde kom mag je niet sneller dan 60 km/u. In Oranjestad kan het verkeer tijdens de spitsuren behoorlijk druk zijn.

Openbaar vervoer
Het noorden van het eiland kan je niet bereiken met het openbaar vervoer. Tussen Oranjestad en de stranden waar de hotels liggen rijden voortdurend bussen. Je hoeft nooit langer dan 20 minuten te wachten. Je kan ook kiezen voor een taxi. Taxi’s hanteren vaste prijzen.

Documenten
Vereiste reisdocumenten voor de Nederlandse Antillen.

Gezondheid
Gezondheidsadvies voor de Nederlandse Antillen.

Elektriciteit
110-120 Volt. Amerikaanse stekker.

Telefoon
00 297

Links
Aruba Tourism Authority

Aruba Tourism

Visit Aruba

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content