Bezienswaardigheden

De hele zuidwestkust van Aruba is watersportgebied. Surfers trekken naar Rodgers Beach of naar Eagle Beach. Baby Beach is populair bij ouders met kinderen omdat de zee hier heel rustig en ondiep is. Dit is, samen met Playa Hadikurari dat aan de noordkust ligt, ook een geliefde plaats voor snorkelaars.

Andere populaire bezigheden, vooral bij Amerikanen, zijn gokken in één van de twaalf casino’s en winkelen. In Oranjestad zijn de malls van de hotels, de Mainstreet en een deel van de L.G. Smith Boulevard het domein van de goudhandelaars, juweliers en merkenboetieks. Buiten het drukke winkelgedeelte is Oranjestad een schilderachtig stadje met mooie, kleurrijke huizen.

In het oudste gebouw van Aruba, het Fort Zoutman uit 1796, is een museum over de geschiedenis van het eiland gevestigd. Wekelijks vindt hier het Bon Bini Festival plaats met Arubaanse muziek, dans, kunst en eten.

Aruba is een klein eiland en binnen een dag of twee kan je alle belangrijke bezienswaardigheden zien. De meest gemaakt toer is die rond de noordelijke punt van het eiland. Je komt dan eerst langs de California-vuurtoren, een opvallende stenen vuurtoren. Je mag de vuurtoren niet in, maar je hebt hier een prachtig uitzicht op de golvende duinen en stranden aan de westkust van Aruba.

Vervolgens kom je langs het opvallende gele Alvo Vista-kapelletje, gebouwd door Indianen en Spanjaarden en voor de Arubanen een plaats van rust en vrede. Vervolg je weg langs de Bushiribana Gold Smelter Ruins waar in 1824 goud werd gevonden. Vlakbij ligt de ruïne van een piratenkasteel dat waarschijnlijk stamt uit 1499.

Als laatste kom je langs de Ayo en Casibari-rotsformaties aan de voet van de Hooiberg, met 168 niet de hoogste maar wel de meest in het oog springende berg op Aruba. Het is een raadsel hoe hier middenin de vlakte opeens zulke grote rotsblokken terecht zijn gekomen.

Minder druk bezocht wordt het nationale park Arikok op het midden van Aruba. Hier krijg je een indruk van de enorme diversiteit aan planten, bomen en dieren op Aruba : de karakteristieke divi-divi en kwihi-bomen, cactussen, aloëplanten, tropische bloemen, wilde ezels, ratelslangen, leguanen en tropische vogels.

Ook vind je hier de oudste tekeningen van de Arawak, een oud Arubaans huis gemaakt van modder en gras en de Cura di Tortuga, een verborgen meertje waar je heerlijk kan zwemmen.

Tot 2005 behoorde de Natural Bridge, een dertig meter lange natuurlijk brug zeven meter boven de zee, tot de belangrijkste bezienswaardigheden. In september 2005 stortte de brug, tot groot verdriet van de Arubanen, in zee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content