Aruba voor kinderen


Op Aruba zijn overal uitgebreide gezinsvriendelijke activiteiten, Aruba is veilig, heeft een vriendelijke omgeving en een goed klimaat waardoor het de perfecte vakantielocatie is voor gezinnen.

Vlinderboerderij

Een bezoek aan Aruba’s Vlinderboerderij is een onvergetelijke ontmoeting met natuur in al haar schoonheid en diversiteit. De tropische tuin is gevuld met kleurrijke en unieke vlinders van over de hele wereld.

De vlinderboerderij is een perfecte locatie voor fotografie en een ware verrukking voor bezoekers van alle leeftijden. Speciale aanbieding: het toegangskaartje geeft gratis toegang tot de boerderij voor de rest van de vakantie. De vlinderboerderij bevindt zich op Palm Beach tegenover de Aruba Phoenix en Wyndham Hotels.

Ezelheiligdom

De ‘Red Onze Ezels’ Stichting heeft in een paar jaar tijd een groot aantal dieren gered. Kom langs en breng wat tijd door met deze ezels. Je kunt ook het voedsel van een ezel kopen of zelfs een ezel adopteren. Het ezelheiligdom is gevestigd in Santa Lucia, ga naar rechts bij de Ayo rotsen.

Aruba’s schone witte stranden

De stranden van Aruba: een unieke speeltuin voor kinderen waar hun verbeelding met hen wegloopt. Zij kunnen dagdromen en zandkastelen bouwen in alle vormen en maten.

Windsurfing

Windsurflessen zijn ook beschikbaar voor kinderen. Ze proberen hier op Aruba vroeg mee te starten, maar als dit een beetje te ambitieus is voor de kleintjes, dan kunnen ze ook op andere manieren goed gebruik maken van de wind! Bijvoorbeeld met een vlieger:de speelse tropische windvlagen maakt vliegeren heel gemakkelijk.

Safari

Neem de kinderen mee naar de noordkant van het eiland voor een safari en ga op zoek naar wilde ezels, konijnen, geiten, leguanen en allerlei soorten hagedissen. Vergeet niet omhoog te kijken naar pelikanen en papagaaien in allerlei kleuren.

Als je verdwaalt, volg dan gewoon de divi divi bomen, deze wijzen naar het gebied waar de meeste hotels gevestigd zijn. Andere activiteiten die geschikt zijn voor de kinderen zijn paardrijden en midgetgolf.

De Palm Tours

De Palm Tours biedt 50% korting op activiteiten voor kinderen onder de 12 jaar oud. Op Palm Island kan een kind onder de 12 jaar gratis deelnemen aan alle activiteiten bij elke betalende volwassene. De activiteiten die onder andere bij De Palm worden aangeboden zijn jeep safari’s, scubaduiken, snuba, zeiltochten bij zonsondergang en eilandtours.

Red Sail Sports

Red Sail Sports biedt een programma aan met leuke activiteiten voor kinderen zoals de ‘bubblemaker cursus’, waarbij kinderen van 8 tot en met 11 jaar leren onder water te ademen.

Ook wordt er een SAS(Y) (Supplied Air Snorkeling for Youth) aangeboden voor kinderen vanaf 6 jaar. Zo kunnen kinderen hun ouders vergezellen bij het duiken. Er is ook een extreem snorkelprogramma, een snorkel- en zeiltrip van een halve dag met lunch en bananenboot-, zeekajak- en roeibootritten.

Aruba’s keuken

Aruba is bekend om haar geweldige culinaire keuken. De Aruba Gastronomic Association heeft een speciaal culinair programma samengesteld, waarbij er kortingen worden gegeven bij een aantal van de beste restaurants van het eiland.

Kinderen kunnen hier ook gebruik van maken, want kinderen tussen de 4 en de 12 jaar hebben 50% korting wanneer zijn deelnemen aan het AGA-programma.

Tira Koochi Park

Deze speeltuin ligt tegenover de Sagrado Curason katholieke kerk. Deze unieke speeltuin is gevuld met wit zeezand. Er zijn toiletten en bankjes voor de ouders die lekker willen relaxen terwijl hun kinderen aan het genieten zijn op de speeltoestellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content