In het centrum van Buenos Aires liggen heel wat winkels en warenhuizen, waar het eerder goedkoop is om te winkelen. Om de aandacht te trekken hebben heel wat winkels zich een extravagant jasje aangemeten. Ook aan het interieur wordt doorgaans heel wat aandacht besteed. Vaak liggen in een bepaalde buurt winkels die hetzelfde artikel verkopen.

De meeste winkels liggen langs de beroemde Floridastraat ofte ‘Calle Florida’. Dit voetgangersgebied is met haar talloze shoppingcentra en galeries een paradijs voor winkelliefhebbers. Al zijn er ook heel wat exclusieve shops, die niet voor ieders budget bestemd zijn. Ook in Lavalle Street vind je de ene winkel naast de andere. Jonge artistiekelingen vinden hun gading dan weer in het trendy ‘Palermo Viejo’.

En voor leer moet je naar het nabijgelegen Murillo Street. Ook op de Avenue Corrientes vind je veel lederwaren, naast boekwinkels en kledingzaken. Tenslotte is de Avenida Santa Fe, die van Plaza San Martin tot de botanische tuinen in Palermo loopt, beroemd om haar aaneenschakeling van schoenenwinkels, kunstgalerijen en restaurantjes. In Belgrano is Avenida Cabildo erg populair.

Ook schieten de shopping malls in Buenos Aires als paddenstoelen uit de grond. Eén van de mooiste is en blijft de ‘Galerias Pacifico’. Vooral haar prachtige architectuur met originele fresco’s van het einde van de 19e eeuw maakt van deze winkelgalerij een uniek visueel spektakel. Ook de kleren die er verkocht worden behoren tot de meest exclusieve van Latijns-Amerika. Dit exclusieve paradijs ligt op de kruising van Calle Florida en Calle Cordoba.

Ook Patio Bullrich, tussen Avenida del Libertador 750 en Posadas 1245, is een waar paradijs voor internationale en Argentijnse mode. Inspiratie voor de inrichting van je huis vind je dan weer in het Buenos Aires Design Center, (Pueyrredón Av. 2501). In dat shopping center liggen alleen maar winkels die design verkopen.

Buenos Aires staat bekend om zijn lederwaren van prima kwaliteit. Vrij logisch, aangezien de vleescultuur van Argentinië. Ook op het vlak van schoenen kan je in de Argentijnse hoofdstad dus je hart ophalen. Ook zilveren juwelen kan je er gemakkelijk vinden. Tenslotte vormen cd’s met tangomuziek of tangoschoenen een leuke souvenir.

Op culinair gebied is Mate, de nationale drank van Argentinië, een populaire souvenir. Ook Argentijnse wijnen en de Alfajores-koekjes met de dulce de leche, een soort caramelsiroop op basis van melk, zijn geliefde locale specialiteiten.

Vooral op zaterdag en zondag gaan er heel wat marktjes door. Zo kan je naar de kunstenaarsmarkt van Recoleta, vlakbij het beroemde kerkhof. Je vindt er kunst, maar ook juwelen en handgemaakte sjaals. Of op zondag naar de antiekmarkt van San Telmo. Designerkleren kan je dan weer op de kop tikken op en rond Plaza Serrano in Palermo Viejo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content