Evenementen

Februari-maart

Aangezien de tango in Argentinië het levenslicht zag en de nationale dans van Argentinië is, heeft Buenos Aires natuurlijk een festival gewijd aan die passionele dans. De straten van de stad worden dan gedurende zes dagen en nachten omgevormd tot één groot danspodium. Je kan er demonstraties bijwonen van bekende tangodansers, maar ook zelf een paar stapjes wagen. Bovendien is alles gratis.

Meer info: www.festivaldetango.com.ar

April

De Boekenbeurs van Buenos Aires lokt elk jaar duizenden enthousiaste lettervreters. Je kan er boeken kopen, culturele evenementen bijwonen en schrijvers ontmoeten. De beurs vindt plaats in het Predio Ferial de Palermo.

Mei

In het Rural Exibition Centre vindt elk jaar de hedendaagse kunstbeurs arteBA plaats. Zowel nationale als internationale galerijen bieden er het werk van hun artiesten aan. Tijdens de vijf dagen worden er ook debatten en lezingen georganiseerd. Bedoeling is om de hedendaagse Argentijnse kunst te promoten bij het brede publiek.

Meer info: www.arteba.org

Juli

‘La Exposición Rural’ of ‘La Rural’ is een jaarlijkse landbouwbeurs in Palermo in Buenos Aires. Voor de beurs zakken boeren uit het hele land af naar Buenos Aires om er hun vee te tonen. Daardoor krijg je er een goed inzicht in de – voor Argentinië erg belangrijke – agricultuur. In het kader van de beurs worden ook allerlei evenementen en bals georganiseerd.

Meer info:http://www.exposicionrural.com.ar/

September

In september nemen de wijnhandelaars de plaats van de landbouwers in. Meer dan honderd wijnboeren stellen dan hun nieuwste en beste brouwsels aan het publiek voor tijdens de ‘Vinos y Bodegas Wine Exhibition’. Vanzelfsprekend kan je er alles leren over wijn verbouwen en zijn er demonstraties ‘wijn proeven’ en ‘koken met wijn’.

Meer info:http://www.expovinosybodegas.com.ar/

Oktober

Tijdens het ‘International Guitar Festival’ zakken gitaristen en liefhebbers van gitaarmuziek van over de hele wereld af naar Buenos Aires. Een weekend lang weerklinken zowel klassieke gitaarmuziek als flamenco in de straten van de stad. Je kan er naar concerten van de meest beroemde gitaristen, maar je kan er zelf ook oefensessies bijwonen.

November

Ook de ‘Argentine Open’, het Argentijnse polotoernooi, staat al meer dan honderd jaar elk jaar op de kalender. De Britten hebben het destijds in Argentinië geïntroduceerd, nu is het een nationale sport. Het toernooi vindt plaats op het Campo Argentino de Polo in Palermo.

Een tweede jaarlijks terugkerend evenement in november is de ‘Buenos Aires Gay Pride’. Buenos Aires telt enorm veel homobars en wordt wel eens als meest holebivriendelijke stad van Zuid-Amerika bestempeld. Met de kleurrijke stoet willen de Argentijnen de oprichting van de eerste homovereniging in 1969 herdenken.

Meer evenementen opBuenos Aires Eventguide

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content