Buenos Aires

Buenos Aires is zowel het economische, politieke, culturele als financiële hart van Argentinië. Een reis door Argentinië begint en eindigt hier. De ‘porteños’, zoals de geboren en getogen inwoners zichzelf noemen, leven er op het ritme van de tango. Zowel overdag als ’s nachts is Buenos Aires één van de meest bruisende steden van Latijns-Amerika.

De uitgestrekte stad bestaat uit een soort stadjes in de stad. Elk van die wijken heeft zijn eigen karakteristieken en unieke sfeer. Al heeft eigenlijk de hele stad een Europese uitstraling, ze wordt dan ook wel eens ‘het Parijs van Zuid-Amerika’ genoemd. Plaza de Mayo met ‘La Casa Rosada’ vormt nog steeds het middelpunt van de stad.

Overdag is La Boca erg levendig, ’s avonds trekken de ‘porteños’ naar één van de vijftig theaters. Vooral op hun ’teatro Colon’ zijn ze erg trots. Eens de nacht haar intrede heeft gedaan, weerklinkt de tango in de straten van San Telmo. Ook in de bars en restaurants op en rond Lavalle en Corrientes gaat het feest tot in de vroege uurtjes door.

Ook heel wat winkels, cafés en warenhuizen zijn letterlijk 24 uur per dag open. Daarom rijden ook de bussen in Buenos Aires dag en nacht.

Ontspannen kan in het Palermo Park. Niet ver daarvandaan kan je een bezoek brengen aan één van de meest beroemde Argentijnse vrouwen: naast andere beroemdheden heeft namelijk ook Evita Peron haar laatste rustplaats gevonden op het kerkhof van Recoleta.

Doorheen de jaren is Evita Peron uitgegroeid tot Argentijns icoon, maar de ‘porteños’ zien ‘el Obelisco’ als hét symbool van hun stad. Deze enorme obelisk moet de herinnering aan de stichting van Buenos Aires levendig houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content