Wat moet je doen?


Day Walks (Geleide wandelingen)
Onder begeleiding van twee gewapende gidsen, trek je de wildernis in. De gidsen tonen je hoe je aan de hand van sporen en uitwerpselen de aanwezigheid van dieren kan identificeren en ze leren je hoe je de verschillende planten en dieren kan herkennen.

Je vertrekt vroeg in de ochtend en de wandeling duurt ongeveer 3 à 4 uur. Er mogen minimaal vier en maximaal acht mensen deelnemen aan de tocht en kinderen beneden de twaalf jaar mogen niet mee. Er wordt geadviseerd om stevige schoenen en een hoed te dragen en je kan beter geen witte of rode kleren aandoen. Verder neem je het beste een insectenverdelger, een verrekijker en een fototoestel mee. In de meeste restcamps worden dit soort wandelingen georganiseerd.

Game Drives (Autotochten om wild te bekijken)
Omdat dieren het meest actief zijn in de vroege ochtend en tegen de avond, vertrekken de open jeeps in de ochtend (vertrek om 5.00 uur) of tegen de avond (vertrek om 17.00 uur) als de schemering begint. De tour duurt ongeveer drie uur.

Tijdens de ochtendrit zie je de zon opkomen en de natuur tot leven komen. Vogels beginnen hun gezangen en de dieren begeven zich naar het water om wat te drinken voordat de zon volop begint te schijnen. ’s Avonds wordt het park gehuld in de oranje-rode kleuren van de ondergaande zon.

Lemombo Motorised Eco Trail
Dit is een route van ongeveer 500 kilometer in het oostelijke deel van het park. Je moet zelf zorgen voor een voertuig en dan word je vergezeld door een ranger. Er mogen maar vijf wagens aan deelnemen en de tocht door de wildernis duurt vijf dagen.

Mountainbiken
Er lopen sinds enige jaren drie mountainbike routes door het Kruger Park. Ze variëren in lengte en zwaarte. Je maakt de routes met maximaal zes personen onder leiding van twee ervaren en gediplomeerde gidsen. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen niet aan de tochten deelnemen. Voor informatie en reserveringen kan je terecht bij Olifants Camp.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content