Praktische informatie

Tijdzone
+1 uur in de winter, +0 uur in de zomer

Geld
Rand

Beste reistijd
Oktober tot maart

Afstand
De afstand tussen Brussel en Pretoria is 8874 kilometer. Je vliegt er 10,5 uur over.

Verkeersregels
Zuid-Afrika beschikt over een goed tot heel goed ontwikkeld wegennet. Een auto huren om zelf delen van het land te bezichtigen, is dus een aan te raden optie. In afgelegen gebieden zijn er soms kuilen (zgn. “potholes”) in het wegdek. Voorzichtigheid is wel geboden. Er gebeuren jaarlijks veel verkeersongevallen, die dikwijls fataal zijn. Het wordt sterk aanbevolen om voorzichtig te rijden en zich te houden aan de opgelegde snelheidsgrens.

Op bepaalde plaatsen is het risico van car-jacking en gewapende overvallen groter dan elders. Ga liefst niet naar zogeheten townships zonder deskundige begeleiding en kom er zeker niet na zonsondergang. Vermijd in de regel afgelegen en slecht verlichte plekken. Rij ’s nachts niet met de wagen, zeker niet op het platteland. Sluit de raampjes en vergrendel de portieren.

Openbaar vervoer
In de regel en om veiligheidsredenen is op het openbaar vervoer een verhoogde waakzaamheid geboden. In en rond stations en aan boord van treinen komt veel criminaliteit voor. Om die reden wordt met name de spoorwegverbinding tussen Johannesburg en Pretoria afgeraden.

Ook taxi’s zijn niet altijd te betrouwen. Maak alleen gebruik van de officiĆ«le taxibedrijven waarvan de gegevens in het hotel kunnen worden verkregen. Lift ook niet en neem zelf geen lifters mee.

Documenten
Benodigde reisdocumenten voor Zuid-Afrika.

Gezondheid
Gezondheidsadvies van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde in Antwerpen.

Reisadvies
Reisadvies van het het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Elektriciteit
220 / 230 / 250 Volt

Telefoonnummer
00 27

Links
South Africa Net
South Africa
Fair Tourism South Africa

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content