Kruger National Park

Niets staat meer symbool voor de Zuid-Afrikaanse natuur dan het Kruger Park.

Niets staat meer symbool voor de Zuid-Afrikaanse natuur dan het KrugerPark. Met meer dan twee miljoen hectare is het Zuid-Afrika’s beroemdste wildpark. Het beroept zich erop de grootste variatie aan wild in heel Afrika binnen zijn grenzen te hebben, waaronder de beroemde Big Five – buffel, olifant, luipaard, leeuw en neushoorn – en maar liefst 500 soorten vogels.Wat moet je zien?
Wat moet je doen?Welke dieren er?
Landschap
Geschiedenis
Praktische informatie

Het park wordt jaarlijks door bijna een miljoen toeristen bezocht, maar dat betekent helemaal niet dat je overal waar je gaat mensen tegenkomt. Het park is enorm uitgestrekt en zeker in het noorden kan je nog uren rondrijden zonder andere voertuigen te zien.

Voor sommige mensen is het Kruger park een beetje te modern uitgerust met de vele uitstekende kampen en goede wegen, maar ook zij kunnen het er naar hun zin hebben. Als je maar een beetje de rustige plekken uitzoekt en deelneemt aan een wandeling door de wildernis, merk je weinig van alle toeristische voorzieningen en is een bezoek aan Kruger nog even avontuurlijk als in zijn beginjaren als nationaal park.

De oorspronkelijke reden voor het oprichten van reservaten was niet zozeer om de dieren te beschermen. Ze moesten ervoor zorgen dat de wildpopulatie op peil bleef voor de jacht. De eerste opzichter van het oorspronkelijke Sabi Wildreservaat was James Stevenson-Hamilton, een Britse legerkolonel die een fervent natuurbeschermer bleek te zijn. Hij verbood meteen de jacht binnen het park.

Het reservaat werd later in verschillende fasen uitgebreid tot de officiële inwijding van het Kruger Nationaal Park op 31 mei 1926. De rijke biologische schat van één van ’s werelds grootste natuurparken is zeer divers en omvat 118 soorten reptielen, 147 verschillende zoogdieren, 492 vogels en diverse ecologische zones.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content