Bezienswaardigheden

Zuid-Afrika is in feite een continent op zichzelf, en je vindt er dan ook talloze verschillende landschappen en bezienswaardigheden. De voor toeristen bekendste plekjes situeren zich in het uiterste zuidwesten van het land, in de Kaapprovincie.

Toeristen trekken er naar Kaappunt, waar de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan samenvloeien, en Kaap De Goede Hoop, of beklimmen de unieke Tafelberg met uitzicht over heel Kaapstad en Robbeneiland, waar Nelson Mandela gevangen zat.

Maar ook de vele natuurparken – vooral in het noordoosten van het land – zijn meer dan één bezoekje waard. Naast het Krugerpark, het grootste en meest bekende Game Reserve van Zuid-Afrika, kan je ook in Pilanesberg of het Addo Elephant Park (aan de zuidkust) wilde dieren gaan spotten.

Andere niet te missen natuurpracht zijn de Blyde Rivier Canyon, de derde grootste kloof ter wereld, en God’s Window, zoals de naam al aangeeft een uniek uitkijkpunt. Fanatieke wandelaars kunnen hun hart ophalen in de Drakensbergen.

De beste tip voor jongeren en bezoekers die tuk zijn op rust: de zogenaamde Shipwreck Coast aan de oostelijke Kaap. Dit is de regio rond Port Elizabeth en East London. Buiten de steden en dorpen, vind je hier alleen kampeerders, wat hippies en surfers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content