Welke dieren leven er?


Als je bezoek zich beperkt tot de watervallen zelf, Victoria Falls en Mosi-Oa-Tunya National Park, zal je niet zoveel dieren te zien krijgen. Daarvoor zijn de gebieden te klein en komen er te veel bezoekers langs. Alleen klein wild en vogels – let op de zwarte arend en de valken – komen hier veelvuldig voor. Met uitzondering dan van de witte rinoceros die in het wild voorkomt in het Mosi-Oa-Tunya National Park.

Voor het grotere werk, moet je eigenlijk in het Zambesi of Hwange National Park zijn. Met nog een voorkeur voor het laatste. In het Zambesi Park vind je prachtige sabelantilopen waar je elders tevergeefs naar zal zoeken.

De grootste kuddes olifanten van wellicht heel Afrika verblijven in Hwange Park dat ook bij vogelliefhebbers hoog staat aangeschreven. In Hwange zouden zo’n 30.000 olifanten resideren.

Als je beide parken combineert staan er gegarandeerd buffels, giraffen, wildebeesten, zebra’s, talloze zwijnsoorten, apen, nijlpaarden, leeuwen en een zeldzaam luipaard op het menu. Hier heeft de safariliefhebber dus kans op zijn “Big Five”. Dat zijn de olifant, het luipaard, de leeuw, de rinoceros en de buffel. Er bestaat overigens ook een Big Nine en bij de vijf komen dan de zebra, de giraf, de hippopotamus en het jachtluipaard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content