Accomodatie


In Livingstone, Victoria Falls en de twee parken die de watervallen omsluiten, vindt elke toerist zijn gading. Er bestaat een keuze aan spotgoedkope pensions voor backpackers over kleine, keurige hotelletjes tot absolute topetablissementen. Algemeen: de verblijven in de onmiddellijke nabijheid van de watervallen vallen véél duurder uit dan gelijksoortige hotels of pensions in Livingstone of Victoria Falls.

Voor de rugzaktoeristen hebben wij twee tips. Zo is er Fawlty Towers (this is not a joke) waar kampeerplaatsen zijn ingericht maar dat ook kleine, propere kamers ter beschikking stelt. De lodge ligt aan de rand van Livingstone, beschikt over een eigen internetcafé en vormt een verzamelpunt voor individuele reizigers die hier informatie oppikken. Groene individualisten vinden misschien hun gading in Jungle Junction waarvan de accommodatie gedeeltelijk op een eiland in de Zambesi ligt.

In de middencategorie zijn er eigenlijk twee soorten hotels. De eerste vormen een klassiek hotel met kamer, ontbijt, eventueel eigen restaurant en andere faciliteiten. De tweede reeks bestaat uit hotels – zeg maar lodges – die in hun dagprijs een heel programma verwerken. Je boekt er per dag, full board, maar naast kamer + ontbijt wordt je ’s avonds of ’s morgens ook op een gamedrive (safari met een jeep of minibus) of een geleide wandeling getrakteerd. Het prijsonderscheid tussen beide mogelijkheden is aanzienlijk.

Enkele suggesties in deze categorie: de Taita Falcon Lodge, de zeer rustige en 30 kilometer stroomopwaarts langs de Zambesi gelegen Chundukwa Tree Lodge, de Ngolide Lodge, de exclusievere Stanley Safari Lodge of het bescheiden Sprayview Hotel.

En dan de topklasse. Het oudste hotel, Victoria Falls Hotel, ligt in Zimbabwe. Het dateert uit 1904 en kan een indrukwekkend gastenboek voorleggen. Prachtig zicht op de watervallen, stijl en charme, maar prijzig.

Het broertje ervan, de Royal Livingstone ligt aan de andere kant van het water en is van veel recentere datum. De Royal ligt boven de watervallen en is in aparte blokken op de Zambesi-oever gebouwd. Ook hier alle denkbaar comfort en een iets lagere prijs dan in het Victoria Falls Hotel.

Foto: Stanley Safari Lodge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content