Praktische informatie

Tijdzone+0 uur

GeldDinar

Beste reistijdDe beste tijd om Tunesië te bezoeken is de lente en de herfst. In de zomer kan de temperatuur, vooral in het zuiden, wel erg hoog oplopen. In de winter er geregeld neerslag.

Culturele gedragsregelsIn Tunesië kan je je kleden zoals je wil. Enkel bij het bezoeken van religieuze plaatsen moet je op je kleding letten.

Sommige restaurants brengen de kosten van de bediening in rekening, maar vaak gebeurt dat niet en hopen ze op een fooi van tevreden klanten.

AfstandDe afstand tussen Brussel en Tunis is 1.629 kilometer. Je vliegt er iets meer dan twee uur over.

VerkeerHet verkeer rijdt aan de rechterkant van de weg. Binnen de bebouwde kom mag je maximaal 50 km/u. Op de meeste wegen daarbuiten mag je niet sneller dan 100 km/u, tenzij anders aangegeven. De meeste verkeersborden zijn in het Arabische en Frans. Enkel in het zuiden is de tekst vaak enkel in het Arabisch.

De wegen, zeker in het noorden, zijn goed onderhouden en de Tunesiërs houden zich in het algemeen goed aan de verkeersregels. Bovendien is de benzine hier erg goedkoop.

Wanneer je te snel rijdt kan de politie je rijbewijs tijdelijk intrekken. Parkeer je de auto op de verkeerde plaats, dan wordt deze weggesleept.

Als je in de Sahara wil rijden heb je toestemming nodig van de Nationale Garde. Je kan daar het beste niet in het donker rijden omdat veel auto’s slecht of niet verlicht zijn en ook dieren en voetgangers zie je dan niet.

Openbaar vervoerBinnen een klein land als Tunesië hebben binnenlandse vluchten niet zoveel zin. Wil je toch het vliegtuig nemen, dan zijn er vier bestemmingen: Tunis, Djerba, Sfax en Tozeur.

Het spoorwegennet wordt beheerd door Societe Nationale des Chemins de Fer Tunisiens en is niet zeer uitgebreid, maar de treinen rijden op tijd, zijn goedkoop en hebben airconditioning.

Met de bussen van Societe Nationale du Transport Interurbain kan je vrijwel overal komen. Ook deze zijn goedkoop, stipt en voorzien van airconditioning.

Voor lange afstanden kan je ook gebruik maken van de zogenaamde louages. Deze langeafstandstaxi’s vertrekken pas als alle plaatsen zijn bezet, maar dat duurt meestal niet lang. Ze zijn iets duurder dan de bus, maar wel veel sneller.

In de hoofdstad Tunis is de metro de handigste manier om te reizen.

Documenten Benodigde reisdocumenten voor Tunesië.

Gezondheid Gezondheidsadvies van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde in Antwerpen.

ReisadviesReisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Elektriciteit220 Volt

Telefoon00 216

LinksTourism Tunesia

Tourism Tunesia.uk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content