Tips, gevaren en links


Tips
Serengeti National Park wordt zeer druk bezocht en het is dan ook onvermijdelijk om nogal wat wagens tegen te komen, maar in het noordelijke deel van het park – in de buurt van de Lobo Lodge – bestaan verschillende routes waar nog niet veel mensen gebruik van maken.

Probeer niet te veel te doen op één dag. Je hebt er veel meer aan wanneer je de tijd neemt om rond te kijken en een goede reisgids met veel achtergrondinformatie bij je te dragen.

Alhoewel het overdag altijd redelijk warm is, kunnen de nachten koel zijn. Neem daarom ook altijd warmere kleding mee. Een trui of blouse met lange mouwen is ook onmisbaar om muggenbeten te beperken.

In restaurants is het gebruikelijk dat je een fooi van 10% geeft. Een chauffeur geef je het beste ongeveer $10,- per dag en een campingopzichter rond de $5,- per dag.

Alhoewel de meeste wilde dieren bang zijn voor mensen en weg zullen vluchten, is het toch verstandig om altijd op een veilige afstand te blijven en niet in je eentje te gaan wandelen, zeker ’s nachts niet.

Gevaren
Er geldt een aantal duidelijk regels in het park, die je absoluut niet moet overtreden:

Kom niet te dicht bij de dieren en stoor ze niet.

Maak geen onnodig lawaai.

Het plukken van bloemen of het beschadigen van de vegetatie is ten strengste verboden.

Laat geen afval achter.

Rijd niet sneller dan 50 km/u.

Neem geen dieren of vuurwapens mee het park in.

Blijf op de aangelegde wegen.

Links
Serengeti National Park’s Official SiteTanzania National Parks
Serengeti Balloon Safaris

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content