Praktische informatie


Tijd
+2 uur

Valuta
Shilingi

Beste reistijd
De maanden januari en februari gelden als de beste maanden om Tanzania te bezoeken, maar niet om op safari te gaan in het Serengeti-park. Dan zijn immers alle dieren vertrokken naar Kenia.

Culturele gedragsregels
Langs de kust wonen hoofdzakelijk moslims. Aan het strand of zwembad mag je gerust zwemkleding dragen. Maar daarbuiten houden zowel mannen als vrouwen de schouders het beste bedekt. En vrouwen bedekken bij voorkeur de knieën.

Mensen begroeten elkaar met een handdruk. Het is belangrijk de ander daarbij in de ogen te kijken omdat dat wordt gezien als een teken van respect. Affectie tonen in het openbaar is ongebruikelijk, zeker in de islamitische delen van het land.

Aan de kust begroeten mensen elkaar met ‘Jambo’. In het binnenland hoor je meestal ‘Habari gain?’ en dat betekent letterlijk ‘Wat is het nieuws?’

Vraag altijd even toestemming voordat je een foto van iemand maakt. De Masaï in toeristische gebieden willen meestal betaald worden voor het nemen van een foto.

Afstand
De afstand tussen Brussel en Dar es Salaam is 7300 kilometer. Je vliegt er ongeveer 9 uur over.

Verkeer
Het zelf rijden in Tanzania is niet zonder gevaren. Vooral in Dar es Salaam is het verkeer erg chaotisch. Iedereen rijdt maar wat. Buiten de steden zijn de wegen meestal onverhard. Ze zitten vol kuilen en er lopen overal dieren op de weg. Zeker in het regenseizoen kan je hier niet rijden zonder vierwielaandrijving.

Openbaar vervoer
De handigste manier om in Tanzania te reizen is met het vliegtuig. Sommige duurdere lodges beschikken over een eigen vliegveld en brengen hun gasten met privévliegtuigen naar hun verblijfplaats. Natuurlijk kost dat het nodige geld.

Er zijn twee spoorlijnen in Tanzania: van Dar es Salaam naar Kapiri Mposhi in Zambia en van Dar es Salaam naar Tabora. In Tabora wordt de trein gesplitst: de ene helft rijdt naar Kigoma bij Lake Tanganyika en de andere helft naar Mwanza bij Lake Victoria. De treinen zijn erg oud en zitten altijd overvol, maar het is wel een bijzonder avontuur.

Bussen en minibussen (bekend als matatus) rijden overal door het land. Je kan het beste een bus van de Scandinavian Express nemen. De andere bussen zitten meestal volgepropt, rijden te snel en hebben geen airconditioning.

Documenten
Benodigde documenten voor Tanzania.

Gezondheid
Gezondheidsadvies van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde in Antwerpen.

Reisadvies
Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Elektriciteit
240 Volt

Telefoon
00 255

Links
Tanzania Tourist Board
Zanzibar
Nationale parken in Tanzania
Serengeti National Park
Ngorongoro krater

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content