Accomodatie


Er bestaan verschillende mogelijkheden om te overnachten in het Serengeti National Park: safari lodges, luxe tentenkampen, georganiseerde safari’s en kamperen.

De safari lodges zijn een Tanzaniaanse uitvinding. Het zijn gebouwen die zo ontworpen zijn dat ze in het landschap passen, maar ze hebben toch alle voorzieningen van een luxehotel, zoals een zwembad en lekker eten. Meestal kan je vanaf je eigen privé veranda het wild rond zien lopen.

Zoals de naam al zegt overnacht je in de ‘luxe tentenkampen’ in een luxe tent met een eigen badkamer, veranda en mooie inrichting. Het leuke van zo’n tent is dat je de hele nacht de dierengeluiden hoort. Bij georganiseerde safari’s horen meestal overnachtingen in mobiele kampen. De goedkoopste manier om te overnachten in Serengeti is kamperen op één van de negen kampeerplaatsen. Je hebt daarvoor toestemming nodig van de Tanzania National Parks (TANAPA) of van een parkranger.

Seronera Wildlife Lodge
Deze lodge is prachtig gelegen in de buurt van de Kopjes in het zuiden van het park. Het is een uitstekende locatie om wild te observeren. Het is geen bijzonder luxe lodge, maar de kamers zijn goed en de prijs valt mee. Er zijn 75 kamers, een bar en restaurant van waaruit je een mooi uitzicht hebt over de savanne.

Serengeti Serena Safari Lodge
De Serena Lodge is een uitgesproken luxe lodge. Het is soort Afrikaans dorpje, bestaande uit hutten. Er zijn 66 en-suite kamers, allemaal met een eigen veranda. Gezeten op je eigen terras kan je kijken naar de grote migratie beneden op de uitgestrekte vlaktes. De lodge beschikt verder over een leuk zwembad en serveert uitstekend eten.

Serengeti Sopa Lodge
Ook de Sopa Lodge is zeer luxueus. De lodge ligt bij de Nyaroboro heuvels in het noorden van het park – een plek waar de dieren tijdens de grote migratie langstrekken en heeft 102 en-suite kamers – die nog groter en luxueuzer zijn dan die in de Serena Lodge – met eigen veranda, satelliet televisies en video. De lodge is volledig van hout en glas gemaakt en heeft 75 kamers en een op natuurlijke wijze in de rotsen uitgehouwen zwembad.

Ndutu Safari Lodge
Deze lodge biedt eenvoudige, maar charmante en-suite cabins en verschillende tenten. Hij ligt in de Ngorongoro Conservation Area in het zuiden van het park, een uitstekende locatie om duizenden gnoes te zien voorbijkomen.

Lobo Wildlife Lodge
Deze lodge in het noorden van het park ligt op een heuvel die uitkijkt over één van de mooiste vlaktes van de Serengeti. Het interieur van de lodge is niet erg mooi: het heeft een ietwat vreemde ‘seventies’ inrichting. Er zijn 150 kamers, maar meestal is het er zeer rustig en zijn lang niet alle kamers volgeboekt. In de buurt komen zeer veel leeuwen, buffels en olifanten voor, waardoor het een prima locatie is om de ‘big five’ te zien. De Lobi Lodge beschikt trouwens over een zwembad en is niet al te duur.

Migration Camp
Dit romantische tentenkamp ligt op een prachtige locatie in het Lobo gebied, vlakbij de grens met Kenia. Er zijn 13 en-suite tenten, een leuke bar, een bibliotheek en een zwembad. De beste tijd om er te verblijven is tussen eind mei en eind juli omdat de dieren er dan langstrekken op hun weg naar Masaai Mara Game Reserve. ’s Nachts hoor je hier de neushoorns een bad nemen in de nabij gelegen Grumeti rivier en overdag zie je allerlei dieren in de buurt van het kamp grazen. Iedere avond wordt er een kampvuur aangestoken en wanneer je wil gaan slapen word je naar je tent begeleid door een ‘askari’ (Masai bewaker).

Klein’s Camp
Dit kamp ligt net buiten Serengeti National Park en dat heeft het voordeel dat er wandelsafari’s zijn toegestaan, wat in Serengeti niet mag. Dit gebied behoort aan de Masaai en de kosten die je hier betaalt, worden afgedragen aan de lokale bewoners. Er zijn maar acht ‘cottages’ (geen tenten), maar die zijn dan ook zeer smaakvol ingericht en hebben een privé veranda. Klein’s Camp ligt nogal afgelegen en is het gemakkelijkste te bereiken met een vliegtuigje, maar dat is natuurlijk wel prijzig. Iedere gast heeft zijn eigen ‘askari’ (Masai bewaker).

Grumeti River Camp
Dit zeer luxueuze en romantische kamp ligt in het westen van de Serengeti aan de Grumeti rivier. Het bijzondere aan dit kamp is de enorme hoeveelheid wild, in het bijzonder krokodillen, dat er leeft. De inrichting is nogal apart; donkere houten objecten gecombineerd met felle kleuren, maar de stijl is wel uitgesproken Afrikaans. Er zijn maar tien tenten en die zijn meestal al lang van tevoren volgeboekt, dus je moet er op tijd bij zijn.

Kirawira Camp
Dit kamp in het westen van het park combineert Victoriaanse en Afrikaanse kunstwerken tot een bijzonder geheel. Er liggen 25 dubbele tenten op een heuvel met uitzicht op de eindeloze savanne aan de voet van de heuvels. Er is een klein, zeer charmant zwembad dat een prachtig uitzicht over de omgeving biedt. Het eten tenslotte is er uitzonderlijk goed.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content