Bezienswaardigheden

Hier kom je naartoe voor de prachtige natuurparken. Het Mkhaya Game Reserve, een onbedorven park in het zuidoosten van Swaziland, biedt bedreigde dieren als de zwarte en de witte neushoorn, de sabelantilope en olifanten een veilige plaats.

In Hlane Royal National Park leven de meeste wilde dieren. Tussen duizend jaar oude bomen leven olifanten, neushoorns, leeuwen, gieren, krokodillen, giraffen, zebra’s, jachtluipaarden, struisvogels, om er maar een paar te noemen.

Mlilwane Wildlife Sanctuary is het drukst bezochte en oudste park in Swaziland. Het afwisselende landschap van bergen en graslanden trekt vooral nietvleesetende dieren zoals antilopen, giraffen en zebra’s.

Malolotja Nature Reserve is uitgesproken bergachtig. Het hoogste punt ligt op 1829 meter en het laagste op 640 meter. Kriskras door het park slingert de Malolotja River, verantwoordelijk voor kleine paradijselijke meertjes en enkele prachtige watervallen waaronder de hoogste in Swaziland, de Malolotja Falls.

Het laatste natuurpark, Mlawula Nature Reserve, ligt in het oosten van het land in de Lubombo bergen. Je kan hier prachtige wandelingen maken langs grotten, meertjes en watervallen, maar door de dichte begroeiing is de kans klein dat je wild ziet.

Naast de natuurparken staat Swaziland ook bekend om zijn handwerkartikelen. Het centrum daarvan is de Malkerns Valley waar je onder andere kaarsen in alle kleuren en vormen kan kopen.

Ngwenya Glass Village aan de voet van een berg in de vorm van een grote bol staat bekend om zijn glaswerk. Je kan hier zien hoe vloeibaar glas omgetoverd wordt in Afrikaanse figuurtjes en mooie glazen, kannen en andere gebruiksvoorwerpen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content