Praktische informatie

Tijdzone+3 uur

GeldSeychelse roepie

ReistijdIn de regentijd in de maanden januari en februari kan je beter niet op vakantie gaan naar de Seychellen. De rest van het jaar regent het weinig en ligt de temperatuur rond de 27°C.

AfstandDe afstand tussen Brussel en Victoria is 7849 kilometer. Het vliegt er 9,5 uur over.

VerkeerEnkel op Mahé en Praslin kan je een auto huren. Zelf rijden is de beste manier om deze twee eilanden te bekijken. Houd er rekening mee dat het verkeer aan de linkerkant van de weg rijdt. De wegen zijn redelijk goed en er is niet heel veel verkeer, maar pas wel goed op met voetgangers. Er zijn geen trottoirs en daarom kan je van alles tegenkomen op de weg. Binnen de bebouwde kom mag je maximaal 40 km/u rijden en buiten de bebouwde kom maximaal 65 km/u.

Openbaar vervoerAir Seychelles verzorgt dagelijks vluchten tussen de eilanden Mahé en Praslin, een reis van amper 15 minuten. Ook tussen Mahe en Bird Island, Denis, Fregate, Desroches en Alphonse zijn er meerdere vluchten per week. De Seychellen vanuit de lucht bekijken is prachtig. Een tocht met een helikopter is daarom ook een aanrader.

In een land dat bestaat uit 115 eilanden ligt vervoer per boot voor de hand. Afhankelijk van je bestemming kan je gebruik maken van een snelle catamaran of een tragere schoener.

Voor vervoer binnen een eiland kan je kiezen voor de bus of een taxi. Bussen rijden vrijwel overal naartoe, maar de kans bestaat dat je geregeld over moet stappen. Ze zijn vaak ook erg druk.

Een taxi is dan veel comfortabeler. Vermijd problemen met de chauffeur door van tevoren een prijs af te spreken.

DocumentenBenodigde reisdocumenten voor de Seychellen.

GezondheidHet gezondheidsadvies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen.

Reisadvies Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Elektriciteit220-240 Volt. Op de Seychellen gebruiken ze de Britse stekker met drie pinnen.

Telefoon00 248

LinksSeychelles Tourism Board

Exotic Seychelles

Just Seychelles

Bird Island

Denis Island

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content