Bezienswaardigheden

Mahé is het grootste eiland van de Seychellen. Negentig procent van de bevolking woont op dit eiland. Ook de hoofdstad Victoria ligt op Mahé. Victoria is één van de kleinste hoofdsteden ter wereld. Omdat een groot deel van de straten in de afgelopen jaren opnieuw is aangelegd oogt de stad eerder modern en niet erg sfeervol.

Toch zijn er nog enkele mooie historische gebouwen, zoals het paleis van de bisschop en de Kathedraal van de Onbevlekte Ontvangenis te zien. In het Nationaal Museum maak je kennis met de geschiedenis van de Seychellen en in het Natuurhistorisch Museum zie je welke dieren er allemaal op de Seychellen leven en leefden.

Mahé bezit een schitterende natuur: hoge bergen bedekt met tropische regenwouden die net voor de kust overgaan in sneeuwwitte zandstranden. Vlakbij Mahé liggen zes eilandjes die samen het Sainte Anne Marine Park, een beschermd natuurgebied, vormen. Gemotoriseerde boten zijn hier niet toegestaan. Je kan daarom in alle rust genieten van de onderwaterwereld met meer dan 150 verschillende soorten vissen en prachtige koralen.

Ook rond Denis Island, een piepklein eiland waar enkel een zestigtal vissers en hun familie wonen, kan je uitstekend duiken. Voor de kust liggen verschillende scheepswrakken op de bodem van de zee waar het krioelt van de vissen.

Vogels hebben op Bird Islandhun eigen paradijs in de Seychellen. Tussen mei en oktober komt een half miljoen sternen naar dit 0,7 km² grote eilandje om te broeden. Daarnaast zijn er duizenden vogels die heel het jaar te vinden zijn op Bird Island. Op het eiland ligt maar één hotel en daarbuiten woont er niemand. De vogels zijn daarom helemaal niet bang voor mensen. Behalve de vele vogels leven hier twee soorten bedreigde schildpadden: de Hawksbill en het groene schildpad.

Na Mahé is Praslin het grootste eiland. Praslin kan zich beroepen op één van de mooiste stranden ter wereld, Anse Lazio. In het midden van Praslin ligt de Vallée de Mai, een weelderig park dat door de Unesco is erkend als patrimonium van de wereld. In dit prehistorische bos groeien vijf endemische palmen waarvan Coco de Mer de bekendste is. Deze reusachtige vrucht in de vorm van een vrouwenbips komt enkel hier voor.

Alhoewel Silhouette het derde grootst eiland van de Seychellen is wonen er amper 150 mensen. Wegen zijn er ook niet op dit vulkanische eiland dat beheerst wordt door de 750 meter hoge Morne Dauban. Je kan hier prachtige wandelingen maken door de tropische regenwouden en langs traditionele Creoolse huisjes en oude plantagewoningen.

Volledige rust vind je op La Digue , een schitterend eiland dat je enkel per boot kan bereiken en waar maar een handjevol auto’s mogen rijden. Het eiland staat, behalve om zijn kleine paradijselijke en verlaten strandjes, bekend om de bijzondere rotsformaties die doorlopen tot in de zee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content