Algemene informatie

LiggingDe Seychellen is een Afrikaanse eilandengroep in de Indische Oceaan. Ze liggen op het zuidelijk halfrond op de hoogte van Kenia.

KlimaatDe Seychellen hebben een tropisch maritiem klimaat. De temperatuur ligt het hele jaar rond de 27°C. Er valt jaarlijks gemiddeld 2200 mm neerslag en die valt hoofdzakelijk in de maanden januari en februari. Ook in de droge periode (juni tot september) kan het soms regenen, maar dan zijn het meestal korte hevige buien. Cyclonen komen er vrijwel nooit voor.Oppervlakte455 km²

HoofdstadVictoria

Belangrijkste stedenVictoria, Beau Vallon, Anse Lazio

StaatsvormPresidentiële republiek

BevolkingsgroepenCreolen, Indiërs, Malagassiërs

TalenCreools, Frans, Engels

GodsdienstRooms-katholicisme, anglicaanse kerk

Feestdagen1 en 2 januari: Nieuwjaar
Goede Vrijdag
Pasen
1 mei: Dag van de Arbeid
Sacramentsdag
18 juni: Nationale Dag
29 juni: Onafhankelijkheidsdag
15 augustus: Onze-Lieve Vrouw Hemelvaart
1 november: Allerheiligen
8 december: Dag van de Onbevlekte Ontvangenis
25 december: Kerstmis

WeetjesDe Seychellen kennen een korte geschiedenis. Tot de 17e eeuw waren de eilanden onbewoond. In 1770 arriveerden de eerste Franse bewoners, samen met een groep slaven. In 1814 veroverden de Britten de Seychellen op de Fransen, maar de Franse cultuur is blijven voortbestaan. Sinds 1976 zijn de Seychellen onafhankelijk en kennen ze een uiterst gemengde bevolking.

De meeste bewoners van de Seychellen zijn Rooms-Katholiek, maar het geloof in oude magie bestaat ook nog altijd, ondanks het feit dat de toverkunst in 1958 verboden werd. Tot op de dag van vandaag zijn er zogenaamde bonhommes en bonfemmes di bois die hun magische krachten en drankjes gebruiken om geluk, liefde of wraak te vragen.

De Seychellen bestaan uit 115 eilanden: 73 eilanden bestaan uit koraal en steken maximaal 3 meter boven het water uit. De overige 42 bestaan uit graniet. Mahé waarop de hoofdstad Victoria ligt, is het grootste en dichtstbevolkte eiland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content