Praktische informatie

Tijdzone+ 3 uur

GeldMauritius rupee

Beste reistijdDe beste tijd om Mauritius te bezoeken zijn de maanden juni tot en met september, want dan zijn de temperaturen aangenaam en de luchtvochtigheid het laagst. Tussen januari en maart kan je beter niet naar Mauritius gaan. Het is er dan erg heet en vochtig en er kunnen dan cyclonen voorkomen.

Culturele gedragsregelsIn Mauritius is het niet gebruikelijk om op straat of in het hotel in zwemkleding rond te lopen. Topless zonnen kan je beter niet doen en wanneer je een religieuze plaats bezoekt draag je het beste geen te blote kleding. Ook mag je dan geen leren schoenen en riem dragen.

AfstandDe afstand tussen Brussel en Port Louis is 9500 kilometer. Je vliegt er 11,5 uur over.

VerkeersregelsHet verkeer rijdt aan de linkerkant van de weg. Het is niet aan te raden om zelf te rijden in Mauritius: de wegen zijn slecht met overal kuilen en erg druk en de inwoners van Mauritius houden zich helemaal niet aan de verkeersregels. Je kan beter met de bus reizen of een taxi huren.

Openbaar vervoerHet vervoer per bus in Mauritius is goed. Ze zijn goedkoop en bereiken vrijwel iedere plaats op het eiland. Alleen naar sommige toeristische trekpleisters zoals de Black River Canyon rijden ze niet. Daar kan je wel heen met de taxi. Taxi’s zijn duurder dan een bus en je kan het beste van tevoren een prijs afspreken.

DocumentenBenodigde reispapieren voor Mauritius.

GezondheidGezondheidsadvies van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde in Antwerpen.

ReisadviesReisadvies van het MInisterie van Buitenlandse Zaken.
Elektriciteit220 volt

Telefoonnummer00 230

LinksMauritius Tourism
Mauritius Island Online

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content