Bezienswaardigheden

De zon, witte zandstranden, blauwe lagunes en wuivende palmbomen zijn al genoeg voor een fijne vakantie, maar ook als je meer wil dan dat ben je hier op de goede plaats.

Het mooiste strand vind je op het eilandje Ile aux Cerfs voor de oostkust van Mauritius. De mooiste lagune ligt in het zuiden, de Morne Brabant.

De botanische tuin in Pamplemousse aangelegd in 1735 is wereldberoemd en één van de meest bijzondere ter wereld. Deze tuinen met wilde orchideeën, rododendrons, de talipotpalm die maar eens om de vijftig jaar bloeit en dan sterft en waterlelies zo groot als kinderzwembadjes, zijn indrukwekkend.

In het zuiden van Mauritius wonen de minste mensen en liggen de beschermde tropische regenwouden zoals het Domaine du Chasseur. Hier vind je de gekste bomen, weelderige planten en zeldzame bonte vogels.

Ook in het zuiden liggen de ‘terres de couleurs‘, een bijzonder landschap van duinen in zeven verschillende kleuren, en Grand Bassin, een meer in de uitgedoofde krater van een vulkaan en dé heilige plek van de Mauritiaanse hindoes. In februari komen de hindoes hier naar de tempel van Shiva om feest te vieren ter ere van Maha Shivaratree, een spektakel van kleuren, wierrook en guirlandes.

Vogelliefhebbers kunnen terecht in het Casela birdpark waar 2500 verschillende soorten vogels – waaronder enkele zeer zeldzame exemplaren – leven in een landschap met kleurrijke bloemen, waterpartijen en rietvelden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content