Mini-Marrakech

Club Med heeft haar gevarieerde aanbod voor gezinnen met kinderen nog vergroot. Het begrip ‘opvang’ wordt uitgebreid tot een natuur- en cultuurervaring. Wij bezochten de nieuwe Mini Club Med in Marrakech.

Een berbertent, palmbomen en woestijnen op de muur geschilderd, luchters uit de grot van Ali Baba en, wat verderop, een uitnodigend zwembad. Mijn proefkonijn van zes kijkt haar ogen uit als ze de pas geopende kinderclub in Marrakech binnenstapt. Het als een mini-riad opgevatte gebouw voor de opvang van kinderen van verschillende leeftijden (netjes opgedeeld in groepen) is geen ‘universeel’ kinderparadijs. Hier is geen twijfel mogelijk : dit is Marokko. De natuur en het culturele erfgoed staan centraal.

“Gezinnen met kinderen zijn met 60 procent onze grootste klantengroep”, zegt Jeff Van Bever, algemeen directeur Club Med Benelux en ook present bij de opening in Marrakech. “De afgelopen twee jaar stelden we vast dat nog meer families een vakantie boekten in Clubdorpen. Daarom hebben we het aanbod aan diensten voor kinderen nog uitgebreid. Het gaat van babyopvang tot een programma voor tieners.”

Bedoeling van die opvang is kinderen een geweldige tijd te bezorgen, terwijl ma en pa zorgeloos kunnen gaan sporten, zich laten verwennen in de spa of aan het zwembad een boek lezen. Het systeem is flexibel – je moet niet reserveren, gewoon de kinderen telkens in- en uitchecken – zodat ouders zelf bepalen hoeveel tijd de kids er doorbrengen.

Voor een workshop ‘Oosterse muiltjes maken’ is mijn zesjarige nog te jong, maar een schattentocht door de uitgebreide palmentuin waarin het clubdorp zich bevindt, is dan weer op haar maat gesneden. Ze begrijpt niet alles, er wordt vooral Frans en Engels gesproken, maar met die ene Nederlandstalige GO ( Gentil Organisateur, vakjargon voor het Club Medpersoneel) klikt het meteen. “Vlamingen kiezen steeds meer voor onze upscale en multiculturele all-instrategie. In verschillende dorpen worden de teams van de Petit Club Med en de Mini Club Med versterkt met Nederlandstalige GO’s,” aldus Jeff Van Bever.

De indrukwekkende palmentuin La Palmeraie, net buiten het centrum van Marrakech, biedt onderdak aan het Clubdorp, maar ook aan Le Riad, een clubdorp met zestig suites. Heel het dorp is gebouwd in de typische bouwstijl van Marrakech.

Uiteraard is er ook tijd voor the real thing : vanuit het clubdorp kun je met een shuttlebus naar de medina en het wereldberoemde Djema el Fna, het drukke plein met slangenbezweerders, waterdragers, orkestjes en kleurrijke kramen, waar je onder meer vers sinaasappelsap kunt kopen.

Bron: Weekend Knack

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content