Bezienswaardigheden

Behalve de mooie stranden bij badplaatsen als Agadir, Al Hoceima en Cabo Negro en een heerlijk klimaat bezit Marokko prachtige steden. De vier koningssteden Rabat, Marrakech, Fes en Meknes (steden die allemaal ooit de hoofdstad van Marokko waren) ontbreken in vrijwel geen enkele reis door Marokko. Het zijn stuk voor stuk steden met een magische, sprookjesachtige sfeer en bijzondere historische gebouwen. Marrakech staat bijvoorbeeld bekend als de rode stad en in Fes kan je eindeloos ronddwalen door de 9500 smalle straatjes .

Daarnaast zijn het chique Casablanca met de enorme Moskee van Hassan II op de rand van de zee en de havenstad Tanger aan de Straat van Gibraltar het bezoeken waard. Ook aan de kust ligt Essaouira, een romantisch vissersplaatsje met blauwe en witte huizen. Filmliefhebbers mogen Ouarzazate niet overslaan. Deze stad wordt wel het Hollywood van Marokko genoemd omdat hier de grootste filmstudio ter wereld ligt.

Ouarzazate ligt tussen de Hoge Atlas en de Sahara en is daarom een goed vertrekpunt voor tochten door de Sahara zoals die door de Vallei van de Draa, de langste rivier van Marokko. Deze vallei staat bekend om de vele kasbahs, een soort islamitisch fort met hoge muren in een dorp of stad. De bekendste is Ait Benhaddou, met zijn lemen huizen en vele torens één van de mooiste dorpen van Marokko.

In de Hoge Atlas is de Todrakloof het meest indrukwekkend. De rode rotsen rijzen 300 meter de hoogte in en op het smalste punt is de kloof maar zo’n 20 meter breed.

Absolute stilte vind je in de Erg Chebbi woestijn bij Merzouga. De zandduinen veranderen van kleur met de stand van de zon. Hier een zonsondergang meemaken is een onvergetelijke ervaring.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content