Praktische informatie

TijdzoneIn de zomer is het in Libië even laat als in België. In de winter is het er één uur vroeger.

GeldLibische dinar

Beste reistijdDe beste reistijd is tussen november en maart: dan is het niet te heet.

Culturele gedragsregelsIn dit islamitische land draag je het beste kleren die je schouders en knieën bedekken. Vrouwen hoeven geen hoofddoek te dragen, maar wel als ze een moskee binnengaan.

Lever nooit kritiek op het land, de religie of de regering. Daar staan zware straffen op. Dat geldt ook voor homoseksuele handelingen.

Het is verboden om drugs of alcohol het land in te brengen.

Tijdens de Ramadan mag je tussen zonsopgang en zonsondergang in het openbaar niet eten, drinken en roken en zelfs geen kauwgom in je mond hebben.

AfstandTripoli ligt op 2.120 kilometer van Brussel. Je vliegt er bijna drie uur over.

VerkeersregelsHet verkeer rijdt aan de rechterkant van de weg. De wegen zijn redelijk onderhouden, maar de verkeersborden zijn enkel in het Arabisch. De Libische bestuurders houden zich bovendien slecht aan de verkeersregels.

Wil je naar de woestijn rijden dan heb je een vergunning nodig van de Libische autoriteiten. Het is ook niet aan te raden om maar met één auto te gaan, zorg altijd dat je minstens met twee voertuigen de woestijn in trekt. Je kan het beste rijden in een auto met vierwielaandrijving. Neem ook altijd voldoende benzine, water en voedsel mee.

Openbaar vervoerEr zijn regelmatige vliegverbindingen tussen de grotere steden in Libië. Houd er wel rekening mee dat vertragingen vaak voorkomen.

Treinen rijden er niet in Libië. Tussen de grotere steden rijden bussen. De grote bussen zijn in het algemeen comfortabel en goedkoop. Je kan ook kiezen voor kleinere busjes, maar dat is niet aan te raden omdat de chauffeurs vaak nogal roekeloos rijden.

Binnen de steden kan je het beste reizen met een taxi, maar spreek dan van tevoren een prijs af en probeer te voorkomen dat de chauffeur een tocht door de hele stad maakt.

DocumentenBenodigde reisdocumenten voor Libië.

GezondheidGezondheidsadvies van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde in Antwerpen.

ReisadviesReisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Elektriciteit127 / 230 Volt

Telefoonnummer 00 218

LinksLibya Tourism

Libya Online

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content