Bezienswaardigheden

Libië heeft een kust van 2000 kilometer. Ben je op zoek naar een strand dat nog niet overspoeld wordt door toeristen, dan ben je in Libië op de juiste plaats. De mooiste stranden in het oosten vind je in Elkhoms, Zliten en Misurata en in het oosten in Bessis en Nekaza.

Langs de kust ligt ook een schat aan archeologische opgravingen zoals de zeer goed bewaard gebleven Romeinse nederzetting Leptis Magna. Cyrene of Shahat in het oosten was in het verleden één van de beroemdste steden van het Griekse rijk en ook hier zijn nog heel wat monumenten intact gebleven.

Weg van de kust bestaat Libië hoofdzakelijk uit woestijngebieden, maar ook daar valt heel wat moois te zien. De prachtige zandduinen bij Zallaf bijvoorbeeld. Hier kan je een bad nemen in één van de zoutmeren en kennismaken met de cultuur van de Toearegs. Ook de oasestad Ghadames met zijn unieke witte huizen gemaakt van modder is prachtig.

Vanuit Ghat, een ander mooi oasestadje, kan je de Akakus bergen intrekken en daar de 10.000 jaar oude rotstekeningen bewonderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content