Welke dieren leven er?


In Amboseli leven meer dan 50 soorten zoogdieren, maar de koningen van het park zijn toch de duizend olifanten. Van deze olifanten wordt gezegd dat ze de grootste en vriendelijkste van Afrika zijn.

Je kan ze bovendien heel gemakkelijk zien omdat het landschap zo vlak en kaal is. Ze bevinden zich het liefst in de buurt van de moerassen waar ze het koele water delen met nijlpaarden.

Daarnaast leven er grote groepen gnoes, zebra’s, gazellen, buffels, de bedreigde zwarte neushoorns, wrattenzwijnen, giraffen, impala’s, ellipswaterbokken en dikdikantilopen.

In de schaarse bosachtige stukken – in het bijzonder in Ol Tukai – komen bavianen en groene meerkatten voor. De carnivoren die er hun leefgebied hebben zijn leeuwen, hyena’s, wilde katten, jakhalzen en karakallen. Luipaarden en panters zijn er zeldzaam.

Dan leven er tenslotte nog ruim 400 vogelsoorten, waaronder pelikanen, flamingo’s, ijsvogels, Afrikaanse visarenden, ibissen, secretarisvogels, kraanvogels, Egyptische ganzen, Masaai struisvogels en kleine futen. Net na de regenperiode komen daar nog grote groepen watervogels bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content