Wat moet je doen?


Grote migratie
Eind juni, wanneer de al het gras in de Serengeti is kaal gegeten, vertrekken meer dan een miljoen gnoes en zebra’s tegelijkertijd naar het Masai Mara Reserve. Door de regen in april en mei is het gras daar vers, een perfecte plaats om hun jongen groot te brengen.

Maar de weg ernaartoe is niet zonder gevaren. Overal loeren leeuwen, jachtluipaarden, hyena’s en andere roofdieren op de kleintjes en in de Mara en Talek rivier liggen de krokodillen al te wachten.

Niets valt te vergelijken met dit unieke spektakel: het zicht van de honderdduizenden dieren, het denderen van de grond, de stofwolken die de dieren achterlaten en de geur die ze verspreiden.

De gelukkigen die de gevaarlijke tocht overleven verblijven zes maanden op de grasvlaktes van Masai Mara om in december weer terug te keren naar de Serengeti waar het gras dan weer gegroeid is.

Safari
De ’traditionele toeristensafari’ gaat meestal per jeep of per minibus. Onder goede begeleiding is het echter ook mogelijk om het contact met de natuur op een nog directere manier te beleven: te voet.

Tijdens de wandelsafari beleeft men de natuur en het wild zoals de Masai dat al eeuwen doen. Samen met een aantal Masai-krijgers wordt een 2,5 uur durende voettocht gemaakt naar bijvoorbeeld een uitkijkpunt met uitzicht over het natuurreservaat of naar de rivier met nijlpaarden en krokodillen.

De Masai vertellen tijdens de tocht over de tradities en gebruiken van deze stam en legt uit hoe ze op de savanne overleven. Het is de manier bij uitstek om met het landschap, de dieren en de Masai cultuur in aanraking te komen.

Luchtballonsafari
Het gevarieerde landschap van Kenia is het perfecte decor voor een onvergetelijke ballonvaart. Zwevend boven meren, bergen en savanne voel je je als een adelaar die statig zijn koninkrijk overziet.

In de Masaai Mara overzie je het vlakke savannelandschap met zijn meanderende rivieren en de ronde Masai-dorpjen. Van juli tot en met september kun je hier getuige zijn van de grote trek van miljoenen gnoe’s die samen één kolossale kudde vormen.

Of je krijgt de kans de tactiek van een jagende cheetah van bovenaf te bestuderen. Zebra’ s vertonen zich als zwart-witte stipjes in de verte en bij rivierbeddingen komen olifanten en impala’s samen om te drinken.

Een ballonsafari start vroeg, zo rond zes uur in de ochtend. Zo ben je er zeker van dat je het dierenrijk ziet ontwaken tijdens de beroemde Keniaanse zonsopgang. In alle stilte zweef je over een van de meest pure plekken op aarde. Na de landing staat meestal een bushontbijt op je te wachten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content