Praktische informatie

Tijdzone+2 uur

GeldKeniashilling

Beste reistijdJe kan Kenia het hele jaar door bezoeken, maar de populairste maanden zijn januari, februari, juni, juli en augustus.

Culturele gedragsregelsDe kust van Kenia is overwegend islamitisch en daar kan je op het strand rustig badkleding dragen, maar daarbuiten dragen zowel mannen als vrouwen bij voorkeur kleren die de schouders en knieën bedekken.

De meeste Masai verwachten geld wanneer je een foto van ze maakt. Vraag van tevoren altijd toestemming om te fotograferen.

Wanneer je deelneemt aan een georganiseerde safari hoef je je geen zorgen te maken over fooien want die zijn al inbegrepen in de prijs. In restaurants is het gebruikelijk om ongeveer 10 procent fooi te geven, tenzij op de kaart nadrukkelijk staat dat de service in de prijs inbegrepen is.

AfstandDe afstand tussen Brussel en Nairobi is 6560 kilometer. Je vliegt er 8 uur over.

VerkeerHet verkeer rijdt aan de linkerkant van de weg en de meeste wegen zijn slecht onderhouden. De maximale snelheid wordt op verkeersborden langs de weg aangegeven. Je kan het beste rijden in een wagen met vierwielaandrijving, zeker in het regenseizoen. Het is aan te raden om niet alleen te rijden en ’s nachts ga je ook liever de weg niet op.

Openbaar vervoerDe nationale vliegmaatschappij van Kenia, Kenya Airways en verschillende kleinere maatschappijen verzorgen binnenlandse vluchten tussen Nairobi en Amboseli, Kisumu, Lamu, Malindi, Masai Mara, Mombasa, Nanyuki, Nyeri en Samburu.

Er rijden treinen tussen Nairobi en Mombasa en tussen Nairobi en Kisumu. De treinen zijn verdeeld in drie klassen. In de eerste klasse heb je een bed in een tweepersoons compartiment, in de tweede klasse een bed in een vierpersoons compartiment en in derde klasse heb je enkel een stoel.

Kenia kent een uitgebreid netwerk van buslijnen. De bussen zijn comfortabel, betrouwbaar en goedkoop. Een nadeel: ze zijn wel langzaam. In verband met berovingen kan je beter geen bus nemen die ’s nachts rijdt.

Binnen de steden en op het platteland zijn de zogenaamde matatus het populairste vervoermiddel. Dat is een verzamelnaam voor minibusjes, kleine vrachtwagentjes en taxi’s beschilderd in bonte kleuren. Ze zitten meestal erg vol, rijden niet volgens een bepaald tijdsschema en zijn niet al te veilig. In het bijzonder de chauffeurs van de express matatus rijden erg roekeloos en veroorzaken vaak ongelukken.

DocumentenBenodigde reisdocumenten voor Kenia.

GezondheidHet gezondheidsadvies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen.

Reisadvies Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Elektriciteit220 / 240 Volt

Telefoon00 254

LinksMagical Kenya

Kenya Ministry of Tourism

Visit Kenya

Jambo Kenya

Discover Kenya

Kenya Wildlife Service

Kenya Safari Guide

Musea in Kenia

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content