Praktische informatie


Ligging
Ambroseli National Park ligt in het zuiden van Kenia – in het Kajiado district – op de grens met Tanzania. Het ligt direct ten noordwesten van de Kilimanjaro en op 240 kilometer van Nairobi.

Grootte
Het park is 392 km² groot. Het maakt deel uit van het veel grotere Amboseli Ecosysteem van ruim 3.000 km².

Klimaat
Het klimaat is warm en droog. De gemiddelde temperatuur tijdens de warmste maand ligt rond de 33°C en in de koudste maand rond de 27 à 28°C. Er valt jaarlijks ongeveer 300 mm neerslag, verspreid over twee regenseizoenen: april/mei en november/december. De beste tijd om Amboseli te bezoeken zijn de maanden september, oktober, januari, februari en maart.

Bereikbaarheid
Amboseli is niet gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De meeste toeristen komen hier via een georganiseerde safarireis of met een huurauto.

Het park heeft vijf ingangen: Kelonyeti, Lemito, Meshanani, Kitirua en Empusel. Vanuit Nairobi en plaatsen aan de kust kan je naar Amboseli vliegen. Tussen Nairobi en Namanga, de dichtst bijliggende stad, lopen er bussen. Vanuit Namanga moet je verder met de wagen of liften.

Een derde mogelijkheid is zelf rijden. Houd er wel rekening mee dat de wegen erg stoffig kunnen zijn.

Vervoer in het park
Je moet met de wagen rijden door het park. Wandelen is er niet toegestaan. De wegen doorkruisen het hele park, maar zijn in het regenseizoen vaak niet toegankelijk.

In het droge seizoen worden ze dan weer erg stoffig. De Kilimanjaro en de Observation Hill zijn goede referentiepunten zodat het vrijwel onmogelijk is om te verdwalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content