Praktische informatie


Ligging
Masai Mara National Reserve ligt in het zuidwesten van Kenia op 270 kilometer afstand van Nairobi. Het park ligt op de grens met Tanzania en loopt daar door in de Serengeti.

Grootte
Het park beslaat zo’n 1700 km². Dat is ongeveer even groot als de Nederlandse provincie Utrecht.

Klimaat
Masai Mara ligt nogal hoog – tussen de 1500 en 2200 – en heeft daardoor een mild en vochtig klimaat. De maanden december en januari zijn de warmste maanden met een gemiddelde temperatuur van 30°C. Maar ook dan kan het ’s nachts behoorlijk afkoelen. De maanden oktober tot en met december en maart tot en met mei zijn de regenmaanden.

Ga je naar Masai Mara voor de grote migratie dan kan je het beste van eind juni tot en met september op reis vertrekken.

Bereikbaarheid
Bij de meeste safarivakanties zit de tocht naar het park bij het reispakket inbegrepen. Reis je op eigen houtje, dan is de auto niet de beste optie. De wegen naar het park zijn allemaal niet fantastisch. Dat geldt in het bijzonder tijdens het regenseizoen. Je bent bovendien verplicht om te rijden in een auto met vierwielaandrijving. Vanuit Nairobi ben je minstens zes uur onderweg naar Masai Mara.

Er rijden ook bussen vanuit Nairobi, maar die brengen je niet verder dan Narok dat nog een eind van Masai Mara verwijderd is. Vanuit Narok kan je dan liften of een zogenaamde matatu (kleurige minibusjes) nemen.

Een betere manier, maar ook duurdere, manier om Masai Mara te bereiken is met het vliegtuig. Vanuit Nairobi vertrekken er dagelijks vluchten naar Masai Mara. Je bent dan in 45 minuten op je eindbestemmingen en wordt onderweg bovendien getrakteerd op een schitterend uitzicht over de Afrikaanse savannen.

Er zijn vijf ingangen: Talek, Sekenani, Sand River, Musiara en Olooloaimutiek. De Mara river splitst het park in twee delen. Het is daarom raadzaam om van tevoren te bedenken waar je precies naartoe wil zodat je de juiste ingang neemt.

Binnen het park verkeren de wegen trouwens wel in een goede conditie. Tussen 6 uur in de ochtend en 19 uur ’s avonds mag je niet meer rijden in het park. Ook mag je onderweg je auto niet verlaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content