Kenia

Wie Kenia zegt, denkt meteen aan een safari, wilde dieren en de Masai-krijgers. En terecht.

Wie ‘Kenia’ zegt, denkt meteen aan safari’s, wilde dieren en de Masaï-krijgers. En terecht, want die maken van dit Oost-Afrikaanse land nog steeds een unieke reisbestemming.

Kenia ligt in het oostelijke deel van het Afrikaanse continent, op de zogenaamde Hoorn van Afrika, en gedeeltelijk op het noordelijk en op het zuidelijk halfrond. Het land grenst aan Tanzania, Oeganda, Soedan, Ethiopië en Somalië.

Kenia kent een grote verscheidenheid aan landschappen. Het noorden en het oosten, waar zelden regen valt, wordt gekenmerkt door een bergachtig woestijnuitzicht en zijn toeristisch gezien minder interessant. West- en Zuidwest-Kenia daarentegen, waar ook de meeste mensen wonen, is mooi groen met een golvend heuvellandschap.

In het zuiden liggen ook de grootste en populairste ‘game reserves’ of wildreservaten. Dit gebied wordt dan ook overstelpt met safaritoeristen die oog in oog willen staan met de ‘Big Five’: leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn.

Kenia staat bekend om zijn gevarieerde fauna en flora: het land meer dan 80 wilde diersoorten en over de duizend verschillende vogelsoorten. In de nabijheid van het Victoriameer, in het zuidwesten van het land, leven veel flamingo’s.

Dit prachtige land kan in feite het hele jaar bezocht worden, maar de meeste populaire maanden zijn januari, februari, juni, juli en augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content