Bezienswaardigheden

De twee belangrijkste redenen om naar Kenia te reizen zijn de stranden en de wildparken. De ideale vakantie in Kenia is eerst op safari in de schitterende natuurparken en vervolgens zwemmen, duiken en uitrusten aan de prachtige stranden langs de Indische Oceaan.

In Masai Mara National Reserve kan je één van de meest spectaculaire dierentrektochten aanschouwen. Ieder jaar trekken in juli en augustus miljoenen gnoes en zebra’s achtervolgd door roofdieren als jachtluipaarden en leeuwen tussen Masai Mara en Serengeti National Park in Tanzania.

Masai Mara is een onderdeel van de Serengeti-vlakte, die zich grotendeels in Tanzania bevindt. Het glooiende landschap bestaat uit uitgestrekt grasland, doorsneden door de Talek en de Mararivier, waar roze leerachtige nijlpaarden in groepjes bij elkaar liggen.

Masai Mara is ook de thuis van de Maasai. ’s Avonds voeren de krijgers al zingend hun traditionele dansen uit. Volgens een eeuwenoude traditie krijgt de krijger die het hoogste springt het mooiste meisje in het dorp.

De Masaai wonen ook in Amboseli National Park aan de voet van de 5.985 meter hoge Kilimanjaro in buurland Tanzania. Vanuit het park heb je een perfect zicht op deze berg die eigenlijk bestaat uit drie uitgedoofde vulkanen. Het park staat verder bekend om zijn olifanten. De Masaai lieten deze dieren altijd volledig met rust en daardoor zijn het de vriendelijkste olifanten in Afrika.

Vlakbij de kust ligt Tsavo National Park, één van de oudste en grootste nationale parken in Kenia. In het afwisselende landschap van bergen, bossen, meren en graslanden leven leeuwen, luipaarden, krokodillen, neushoorns, koedoe’s, zebra’s en grote kuddes olifanten.

Liefhebbers van vogels kunnen terecht bij Lake Nakuru. Naast uitgedoofde vulkanen zijn er talloze meren, die miljoenen flamingo’s aantrekken. Het is een fabelachtig gezicht, die roze deken op het water, zover het oog reikt.

Een heel ander soort landschap vind je in Kakamega Forest National Reserve, het enige stuk tropische regenwoud in Kenia. In deze prachtige jungle leven kleurrijke vogels, bonte vlinders en apen.

De meeste safaritochten beginnen of eindigen in Nairobi, een bruisende stad waar keurige residenties in weelderig groen hevig contrasteren met sloppenwijken waar daklozen in smeulende afvalhopen lopen te poken. Het stadscentrum is modern, kosmopolitisch en razend druk.

Mombassa, de tweede grootste stad in Kenia, ligt aan de Indische Oceaan en is een belangrijk toeristisch centrum. De stad heeft een mooi historisch centrum, maar de meeste toeristen komen hier voor de prachtige stranden en koralen voor de kust.

Ook in Malinda, Watumu en de Lamu Archipel kan je een heerlijke strand- en watersportvakantie doorbrengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content