Accomodatie


Voor ieders budget is er wel een geschikte accommodatie te vinden, alhoewel de duurdere verblijfplaatsen oververtegenwoordigd zijn. In sommige lodges of tentenkampen betaal je meer dan 500 dollar per nacht. Maar de luxe en het comfort zijn er dan ook naar. Enkele namen: Governor’s Camp, Cottars 1920s Safari Camp, Rekero Camp, Entim-Mara, Sala’s Camp en Ilkeliani.

In het park zelf liggen verschillende lodges en luxe tentenkampen, maar net erbuiten is de keuze nog groter. Sommige touroperators regelen een privékamp voor de toeristen die bij hen geboekt hebben.

Voor de minder vermogende of avontuurlijke reizigers zijn er ongeveer 25 campings die meestal net buiten het park liggen en door Masai beheerd worden. De meeste campings beschikken amper over basisfaciliteiten en zijn niet altijd veilig.

De populairste camping ligt bij de Musiara Gate. Deze camping aan het water is veilig, er is veel wild in de omgeving en de rangers kunnen je ’s avonds meenemen naar het nabij liggende Governor’s Camp om te gaan eten.

Foto: Governor’s Camp

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content