Stranden

Behalve met natuurschoon is Kameroen ook gezegend met mooie stranden. Limbe is een badplaats vlakbij de drukke stad Douala en aan de voet van Mount Cameroon. In het weekend trekken veel inwoners van Douala naar het strand en dan kan het erg druk worden in Limbe.

Het strand direct bij Limbe is erg rotsachtig, maar bij Mile Six ligt een bijzonder strand met zwart zand van vulkanische oorsprong dat volgens de inheemse bevolking magische krachten bezit. In Limbe moet je ook de tropische tuin bezoeken die in de negentiende eeuw door de Duitsers werd aangelegd. Je hebt van daaruit bovendien een schitterend uitzicht op Mount Cameroon.

Kribi is nog mooier als badplaats en wordt wel de Côte d’Azur van Kameroen genoemd. Vanaf het strand heb je een mooi uitzicht op de Equatoriale bossen die direct achter het strand beginnen en op de Lobe River die hier op een spectaculaire manier in de Oceaan stort. Je kan vanuit Limbe een paar interessante uitstapjes maken, bijvoorbeeld naar de vissersdorpjes Eboundja en Ebodje en met een boomkano naar de Pygmee?n in het woud.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content