Praktische informatie

Tijdzone
+ 0 uur

Geld
CFA Franc

Beste reistijd
De beste maanden om Kameroen te bezoeken zijn november en maart. Het regenseizoen loopt van mei tot november en dan kan het erg modderig worden. De wegen buiten de steden zijn dan onbegaanbaar en de nationale parken zijn gesloten. Van december tot en met januari komen geregeld zware zandstormen (harmattan) voor die het zicht ernstig kunnen belemmeren.

Afstand
De afstand tussen Brussel en Yaoundé is 5266 kilometer. Je vliegt er ongeveer 6,5 uur over.

Verkeer
Het verkeer rijdt aan de rechterkant van de weg. De wegen tussen de belangrijkste steden zijn geasfalteerd en van redelijke kwaliteit. De wegen in de rest van het land zijn niet goed en vrijwel onbegaanbaar tijdens het regenseizoen. Als je een auto huurt neem je er het beste één met vierwielaandrijving.

Openbaar vervoer
In Kameroen liggen drie internationale vliegvelden: in Yaoundé, Douala en Garoua. Lokale vliegvelden zijn er nog in Ngaoundere, Bertoua, Bafoussan en Maroua. Vliegen is de snelste en meest betrouwbare manier om te reizen in Kameroen. Tussen Douala en Yaoundé zijn er dagelijks vluchten.

Er rijden ook dagelijks treinen tussen Douala en Yaoundé en verder door naar Ngaoundere. Zo’n reis is goedkoop, maar nogal langzaam. De treinen in andere delen van het land zijn niet al te betrouwbaar en ze rijden niet tijdens het regenseizoen.

Tussen de grote steden rijden moderne, comfortabele bussen die vaak zelfs voorzien zijn van airconditioning. Daarbuiten is het reizen in een bus een stuk minder aangenaam en veilig. Er gebeuren geregeld ongelukken met bussen op de slecht onderhouden wegen en dat is vaak te wijten aan alcoholgebruik door de chauffeur. Bovendien wachten deze bussen tot alle plaatsen bezet zijn en dat kan vaak uren duren.

Documenten
Benodigde reisdocumenten voor Kameroen.

Gezondheid
Gezondheidsadvies van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde in Antwerpen.

Reisadvies
Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Elektriciteit
110/220 Volt

Telefoonnummer
00 237

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content