Praktische informatie

Tijdzone
– 2 uur

Geld
Kaapverdische escudo

Beste reistijd
De beste maanden om de Kaapverdische eilanden te bezoeken zijn augustus, september en oktober.

Afstand
De afstand tussen Brussel en Praia is ruim 5000 kilometer. Je vliegt er zo’n 6 uur over.

Verkeer
Op de meeste eilanden kan je een auto huren, maar je kan wel het beste van tevoren reserveren. Het verkeer rijdt aan de rechterkant van de weg en de wegen zijn van redelijke kwaliteit maar meestal wel kronkelig en smal. Een deel van de wegen is nog niet geasfalteerd, maar daar wordt aan gewerkt.

Openbaar vervoer
Er bestaan verschillende manieren om je op en tussen de Kaapverdische eilanden te verplaatsen. De beste manier is per vliegtuig. Cabo Verde Airlines is de nationale vliegmaatschappij en doet alle bewoonde eilanden met uitzondering van Brava en San Antao aan. Je kan een Cape Verde Airpass aanschaffen die 21 dagen geldig is en waarmee je minimaal twee vluchten moet maken.

Vervoer per boot kan ook, maar is niet altijd betrouwbaar. Dat geldt vooral voor het reizen naar de zuidelijke eilanden Brava en Fogo omdat de zee daar erg onvoorspelbaar en gevaarlijk kan zijn. De enige dagelijkse bootverbinding gaat tussen Mindelo op São Vincente en Santo Antao. Vrachtschepen nemen ook geregeld passagiers mee, maar dan weet je natuurlijk nooit precies of en wanneer je mee kan.

Op de eilanden laten de meeste mensen zich vervoeren door zogenaamde Aluguer, een minibusje of pick-up truck. Gewone bussen en taxi’s rijden er ook. Neem je een taxi dan kan je het wel het beste voordat je vertrekt een vaste prijs afspreken met de chauffeur.

Documenten
Benodigde reisdocumenten voor Kaapverdi?.

Gezondheid
Het gezondheidsadvies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen.

Reisadvies
Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Elektriciteit
220 volt

Telefoon
00 238

Links
Cabo Verde.com
Cape Verde Guide
Tourist Guide of Cape Verde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content