Praktische informatie

Tijdzone– 1 uur in de winter, – 2 uur in de zomer

Geld
Dalasi

Beste reistijd Gambia kan het hele jaar bezocht worden, maar de regentijd is de minst geschikte periode. De regen zorgt niet voor veel overlast, maar van oktober tot en met mei is het weer ideaal. De zon schijnt vrijwel de hele tijd en de temperaturen liggen niet te hoog.

Culturele gedragsregelsDe plaatselijke gebruiken en tradities moeten worden in acht genomen. Homoseksualiteit is verboden in Gambia maar wordt doorgaans getolereerd indien men discreet blijft. Aangepaste kleding is niet nodig maar vrouwen horen niet uitdagend gekleed te gaan.

De prostitutie tiert welig in Gambia. Maatregelen werden genomen tegen uitwassen van het sekstoerisme. Zo kreeg een speciale eenheid die werd opgericht om pedofilie te bestrijden de opdracht geen enkel mededogen te tonen tegenover toeristen die zich zouden vergrijpen aan kinderen.

Afstand
Brussel-Banjul: 4.566 km. Je vliegt er zo’n 5,5 uur over.

Verkeersregels
Omwille van de vaak gebrekkige staat van het wagenpark en wegennet – slechts een klein deel van het Gambiaanse wegennet is geasfalteerd – is voorzichtigheid op de weg geboden. Het is als toerist ook ‘not done’ om zelf een auto te huren zonder chauffeur wegens de minieme bewegwijzering.

Ook worden een reisbijstandverzekering en een verzekering medische zorgen ten stelligste aangeraden. De medische voorzieningen ter plaatse zijn beperkt en de kosten voor medische repatriëring kunnen hoog oplopen.

Openbaar vervoerGambia kent twee soorten taxi’s. De toeristentaxi’s zijn groet met geel en bezitten (normaal gezien) een gele nummerplaat. De meters werken niet altijd, dus het is aan te raden op voorhand een prijs af te spreken. De bushtaxi’s volgen vaste routes.

Tussen de grootste steden bestaan er ook busdiensten. Zo vertrekt er elke morgen een bus vanuit Banjul richting Basse Santa Su, helemaal in het oosten van Gambia. Die reis duurt minstens 5 tot 6 uur. Dienstregelingen zijn er echter niet. De busverbindingen worden onderhouden door de GPTC (Gambia Public Transport Corporation) en door de particuliere maatschappij ‘Amdalaye Transport’.

Gambia heeft geen spoorwegennet en sinds de jaren ’80 ook geen bootlijndiensten.

Documenten
Benodigde reisdocumenten voor Gambia.

Gezondheid
Gezondheidsadvies van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde in Antwerpen.

ReisadviesReisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Elektriciteit
220 Volt

Telefoonnummer
00 220

LinksVisit Gambia

Gambia.com

Subrosa

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content